Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pienissä kaupoissa Siwa oli selvästi kallein

Talous
 

Ruokakassin hinnat kolmessa pienimmässä HS:n hintavertailun kaupassa vaihtelivat selvästi.

Kallein hinta ruokakassille tuli Herttoniemen Siilitien Siwassa, 69,43 euroa. Halvin oli Herttoniemen Alepa, 53,54 euroa. Hieman kalliimpi oli Herttoniemenrannan K-market, 57,30.

Viime kesäkuuhun verrattuna Alepan ja Siwan hinnat ovat nousseet, mutta K-marketin hinta on hieman laskenut. Kesäkuun vertailussa oli mukana toinen Siilitien Siwa, joka on kuitenkin sittemmin lopettanut toimintansa.

Kesäkuuussa ruokakassin hinta oli Alepassa 52,22 euroa, K-marketissa 57,30 ja Siwassa 63,09.

Suomen Lähikaupalle kuuluvat Siwat eivät pyrikään houkuttelemaan asiakkaita ensisijaisesti halvalla hinnalla vaan kaupan läheisyydellä. Siwat, samoin kuin Suomen Lähikaupan omistamat Valintatalotkin, siirtyvät yrityskaupan myötä jatkossa Keskolle.

Siwassa useimmat vihannekset ja hedelmät olivat kalliimpia kuin kahdessa muussa pienessä kaupassa. Vihreät rypäleet olivat siellä kuitenkin muita kauppoja halvempia.

Siwan hinnat poikkesivat kilpailijoiden hinnoista erityisesti tuotteissa, joista saatavilla ei ollut Lähikaupan oman merkin Eldoradon tuotetta. Esimerkiksi edullisin kahvipaketti Siwassa oli Juhla Mokka, jonka kilohinta oli huomattavasti korkeampi kuin Alepan X-tra-kahvin tai K-marketin Costa Rican.

Eldorado-tuotteiden kilo- ja litrahinnat olivat useimmissa tuotteissa hyvin lähellä K-kaupan Pirkka-tuotteiden hintoja. Appelsiinitäsymehussa Eldorado oli kuitenkin selvästi halvempi.

Vaikka Alepa oli useimmissa tuotteissa edullisin, joissakin tuotteissa sen hinta oli kallein. Esimerkiksi Atrian kalkkunaleike oli Siwassa edullisempi. Vielä halvempi oli K-kaupan Pirkka-kalkkunaleike.

Joulun sesonkituotteissa hintaerot olivat myös suuria. Kovimman hinnan niistä joutui maksamaan Stockmannin Herkussa, yhteensä 20,45 euroa ja halvimmillaan tämän valikoiman sai Jumbon Prismasta, 15,23 euroa. Lidlistä ei löytynyt listan kahta tuotetta, joten kokonaishintaa ei voi verrata.

Piparitaikinan halvin hinta, 1,69 euroa kilolta löytyi sentilleen samana viidestä eri kaupasta. Puuroriisi oli halvinta K-Citymarketissa ja K-Supermarketissa, 0,99 euroa kilo. Stockmannin Herkussa se maksoi lähes kaksinkertaisesti, 1,85 euroa kilolta ja Siilitien Siwassa peräti 2,29 euroa kilolta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat