Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Halpalentoyhtiön Norwegian-pankki saapui Suomeen ja houkuttelee asiakkaita hyvällä talletuskorolla

Talous
 
Antti Johansson / HS
Norjalainen Norwegian on Euroopan suurimpia halpalentoyhtiöitä.
Norjalainen Norwegian on Euroopan suurimpia halpalentoyhtiöitä. Kuva: Antti Johansson / HS

Norjalainen Bank Norwegian on aloittanut toimintansa Suomessa. Halpalentoyhtiön osin omistama pankki avasi verkkosivunsa suomalaisille asiakkaille maanantaina.

Aluksi pankki myöntää kulutusluottoja ja tarjoaa talletustiliä, jonka korko on 1,25 prosenttia. Kulutusluottojen todellinen korko on vähintään 5,22 prosenttia. Yhtiö aikoo tuoda ensi vuoden alkupuolella markkinoille myös luottokortin.

Pankin talletuksen korko on poikkeuksellisen hyvä. Kauppalehden kokoamalla listalla yksikään pankki ei tarjoa yhtä hyvää korkoa säästötileille, joilla ei ole minimitalletusta tai nostorajoituksia.

Talletus on norjalaisen talletussuojan piirissä. Asiakas ei siis menetä rahojaan, vaikka pankki kaatuisi. Suoja kattaa talletukset runsaaseen 200 000 euroon saakka.

Bank Norwegian on perustettu vuonna 2007. Pankki on laajentunut Norjasta Ruotsiin, Tanskaan ja Suomeen.

Pankin omistaa Norwegian Finans Holding, jonka suurin omistaja 20 prosentin osuudella on lentoyhtiö Norwegian Air Shuttle.

Pankki on muutamassa vuodessa saanut huomattavan määrän asiakkaita. Yhtiön mukaan sillä oli syksyllä yli 560 000 asiakasta.

Suosituin tuote on yhtiön luottokortti, jolla oli yli 410 000 käyttäjää. Luottokorttiin on yhdistetty lentoyhtiön kanta-asiakasohjelma.

Bank Norwegian on tulostietojen perusteella kannattava yritys. Yhtiön mukaan se odottaa yltävänsä kannattavaksi Suomessa kahdessa vuodessa.

”On meille selkeä etu, että Norwegian-lentoyhtiöllä on laaja asiakaspohja Suomessa”, kertoo Bank Norwegianin toimitusjohtaja Erik Jensen tiedotteessa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat