Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Nyt ennustetaan älypuhelinten kuolemaa: Näpyttely lakkaa viidessä vuodessa

Talous
 
Janne Järvinen / HS
Kuluttajat eivät usko älypuhelimen tulevaisuuteen.
Kuluttajat eivät usko älypuhelimen tulevaisuuteen. Kuva: Janne Järvinen / HS

Älypuhelin on aika epäkäytännöllinen ja sen akku on aina lopussa. Viiden vuoden kuluttua alkaa olla lopussa myös älypuhelinten tarina.

Näin uskoo puolet maailman suurkaupunkien nykyisistä älypuhelinten käyttäjistä.

Tulokset ovat peräisin ruotsalaisen verkkoyhtiö Ericssonin tuoreesta trendiraportista. Älypuhelinten kohtalosta kysyttiin lähes 7 000 älypuhelimen käyttäjältä kolmessatoista maailman suurkaupungissa.

Eurooppalaisista kaupungeista edustettuina olivat Lontoo ja Pariisi.

Älypuhelinten kuvaruutujen tilalle kuluttajat odottavat saavansa erilaisia sähköisiä pikkuapulaisia, joita puetaan päälle ja joille jutellaan kuin toisille ihmisille.

Tekoälyn ennustetaan vähentävän ruudun näpyttelyn tarvetta esimerkiksi nettisurffauksessa (73 prosenttia vastaajista) ja henkilökohtaisina apulaisina (57 prosenttia). Yli kolmannes uskoo tekoälyyn juttukaverina.

”Trendit vaikuttavat futuristisilta, mutta uusille tuotteille syntyy kysyntää nopeammin kuin koskaan”, Ericssonin raportti muistuttaa.

”Erilaisten kuvaruutujen aikakausi alkoi television myötä 1950-luvulla”, raportti muistuttaa. ”Nyt se alkaa väistyä, kun puolet älypuhelinten käyttäjistä uskoo niiden siirtyvän historiaan. Muutos vie vain viisi vuotta.”

Muita raporttiin koottuja trendejä ovat muun muassa suoratoistovideoiden yleistyminen, virtuaalitodellisuus ja videopuhelut.

Kotona rakennukseen upotetut sensorit valvovat talotekniikkaa, ja joukkoliikenteen tilalle ilmestyy entistä henkilökohtaisempia kuljetusmuotoja, vähän pääkaupunkiseudulla lakkautettavan Kutsuplussan malliin.

Viime joulun hittilahja aktiivisuusranneke joutaa roskiin, kun kehon sisäiset mittalaitteet alkavat rekisteröidä fyysisen kunnon lisäksi myös aistien toimivuutta.

Tiedonvälityksessä kuluttajat uskovat jakamisen voimaan: yli kolmannes tutkimuksiin vastanneista arvioi, että hälytys sosiaalisessa mediassa on poliisia tehokkaampi tapa puuttua vaikkapa yritysten väärinkäytöksiin.

Toisaalta uuden digimaailman pelätään olevan entistä haavoittuvaisempi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat