Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lehdistö uskoi paljastaneensa bitcoinin luojan – poliisi ratsasi heti miehen kodin

Talous
 
Poliisi ratsasi epäillyn bitcoinin luojan asunnon
Poliisi ratsasi epäillyn bitcoinin luojan asunnon
Australian poliisi teki ratsian epäillyn bitcoin-virtuaalivaluutan keksijän kotiin Sydneyssä. Poliisit ratsasivat Craig Steven Wrightin nimissä olevan asunnon vain muutama tunti sen jälkeen, kun hänet oli nimetty bitcoinin luojaksi. Kuva: Reuters.

Teknologialehti Wired ja nettilehti Gizmodo uskovat paljastaneensa virtuaalivaluutta bitcoinin keksijän.

Salaperäisen keksijän henkilöllisyyttä on yritetty paljastaa kauan, mutta australialaisen Craig Steven Wrightin nimeäminen heijastui pian myös reaalimaailmaan: poliisi teki pian paljastusten jälkeen ratsian miehen kotiin Australian Sydneyssä, kertoo uutistoimisto Reuters.

Bitcoin on verkossa toimiva virtuaalivaluutta. Sen keksijä on esiintynyt tekonimellä Satoshi Nakamoto. Oikeata Nakamotoa on jahdattu aina bitcoinin julkaisemisesta, vuodesta 2009 asti.

Poliisit ratsasivat Craig Steven Wrightin nimissä olevan asunnon vain muutama tunti sen jälkeen, kun hänet oli nimetty bitcoinin luojaksi. Reutersin tavoittaman silminnäkijän mukaan oven mursi lukkoseppä, minkä jälkeen asuntoon meni toistakymmentä poliisia.

Australian liittovaltion poliisin lausunnon mukaan ratsialla ei ollut tekemistä tuoreiden bitcoin-paljastusten kanssa. Sen sijaan poliisi viittasi veroviranomaisiin, joita uutistoimisto ei tavoittanut.

Bitcoinin keksijällä arvioidaan olevan bitcoin-valuuttaa noin 400 miljoonan Yhdysvaltain dollarin edestä.

Bitcoin on verkossa toimiva maksuväline, jonka käyttäjillä on virtuaalinen bitcoin-kukkaro. Bitcoineja voi ostaa netissä oikealla rahalla, ja Helsingissäkin on muutamia bitcoin-automaatteja.

Valuutalla on vankat, yksilönvapautta korostavat kannattajansa, mutta se on myös rikollisten suosiossa. Viimeksi tulli takavarikoi 17000 euron arvosta bitcoineja sen jälkeen, kun Helsinki-Vantaalta löytynyt LSD-erä johdatti sen huumeiden nettikaupan jäljille.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat