Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tunnetun ulkoiluvaatemerkin perustaja kuoli hypotermiaan kajakkiturmassa

Talous
 
Reuters
North Facen perustaja Douglas Tompkins muutti Chileen 1989. Kuva on otettu vuonna 2000.
North Facen perustaja Douglas Tompkins muutti Chileen 1989. Kuva on otettu vuonna 2000. Kuva: Reuters

Vaateyhtiö North Facen perustaja Douglas Tompkins on kuollut, kertoo uutistoimisto Reuters. Tompkins kuoli tiistaina kajakkionnettomuudessa Chilessä. Hän oli 72-vuotias.

Tompkins oli melomassa Patagoniassa General Carrera -järvellä, kun hän putosi kajakistaan. Paikallisten viestinten mukaan hän ja viisi muuta melojaa joutuivat veden varaan kovan tuulen takia.

Kun Tompkins saatiin pois kylmästä vedestä, hänen ruumiinlämpönsä oli laskenut 19 asteeseen. Tompkins vietiin sairaalaan, mutta hän kuoli hypotermiaan eli ruumiinlämmön laskuun muutamaa tuntia myöhemmin.

Tompkins perusti ulkoiluvarusteita valmistavan North Facen San Franciscossa 1960-luvulla. Hän oli perustamassa myös vaateyhtiö Espritiä.

Myöhemmin Tompkinsista tuli aktiivinen luonnonsuojelija. Hän muutti brittiläisen Guardian-lehden mukaan Chilen Patagoniaan vuonna 1989.

Tompkins käytti vaimonsa Kristinen kanssa miljoonia euroja luonnonsuojeluun Etelä-Amerikassa. Heidän arvioidaan suojelleen yli 8 000 neliökilometriä luontoa.

Guardianin mukaan Tompkinsilta kysyttiin chileläisen Paula-lehden haastattelussa marraskuussa, mikä on hänen perintönsä.

”Ihmiset vaeltelevat näillä mailla”, hän sanoi. ”Eikö se ole paljon kauniimpaa kuin hautamuistomerkki?”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat