Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Nordean ennuste: Suomen talouden kehityksen ero muihin länsimaihin ”hätkähdyttävä”

Talous
 

Nordea-pankki ennustaa Suomen talouden kasvavan kahden seuraavan vuoden aikana hitaasti.

Pankki ennustaa bruttokansantuotteen kasvavan ensi vuonna 0,5 prosenttia ja sitä seuraavana vuonna 0,7 prosenttia. Ensi vuoden ennusteen Nordea piti ennallaan, mutta vuoden 2017 ennustetta pankki nosti hieman.

”Suomen vientikysyntä on hieman piristymässä, sillä Venäjän talous on vakautumassa yhdessä öljyn hinnan kanssa, kehittyvä maailma piristyy kuluvasta vuodesta ja läntisen maailman elpyminen jatkuu”, kertoo Nordean pääekonomisti Aki Kangasharju tiedotteessa.

POP-pankki puolestaan ennustaa, että ensi vuonna Suomen talous kasvaa 0,6 prosenttia.

Nordean mukaan ero Suomen ja muun läntisen maailman talouskasvussa on ”hätkähdyttävä”.

Euroalueen talous kasvaa ennusteen mukaan ensi vuonna 1,2 prosenttiyksikköä ja sitä seuraavana vuonna 1,0 prosenttiyksikköä nopeammin kuin Suomen.

Ero muihin kehittyneisiin talouksiin ja muuhun maailmaan on vielä selvästi suurempi.

Nordean mukaan Suomen talouden riskinä on yhteiskuntasopimuksen kaatuminen ja mahdollinen lakkosuma, joka voisi pilata orastavan nousun.

Suomen heikko kehitys kasvattaa Nordean mukaan työttömyyttä ainakin vuoteen 2017 saakka. Tuolloin työttömyysasteen ennustetaan olevan 10,3 prosenttia.

Myös Suomen velkaantuminen jatkuu. Ensi vuonna Suomen julkisen sektorin velka suhteessa bruttokansantuotteeseen nousee pankin mukaan 65,5 prosenttiin ja sitä seuraavana 68,4 prosenttiin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat