Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

EU harkitsee, pitäisikö Google Newsin maksaa uutisista

Talous
 
HS–Reuters

Euroopan unioni on aikeissa selvittää, pitäisikö Google Newsin, Yahoo Newsin ja vastaavien uutisia ilmaiseksi välittävien yritysten maksaa uutispätkistä, jotka ovat muiden medioiden tekemiä. Asia on herättänyt kiivasta keskustelua internetjättien ja kustantajien välillä.

Euroopan komission virkamies sanoi uutistoimisto Reutersille keskiviikkona, että komissio harkitsee, pitäisi hakukoneyhtiöiden uutissivustoja vastaan toimia jollakin tavalla. Jos toimiin ryhdytään, esille tulevat etenkin uutisten tekijänoikeudet. Kustantajat ovat valittaneet, että Google tekee rahaa muiden tekemällä sisällöllä, josta se ei maksa mitään.

EU:n komissaari Guenther Oettinger sanoo, että on liian aikaista sanoa, pitäisikö hakukoneyhtiöiden maksaa uutispätkistä. EU päättää kesäkuuhun mennessä, mitä se asian kanssa tekee.

Google News vetäytyi Espanjasta, kun maan oikeus määräsi Googlen maksamaan tekijänoikeusmaksuja, kun se näyttää uutisotsikoita tai uutisten tiivistelmiä.

Saksassa vuosi sitten 200 saksalaista kustantajaa ilmoitti haluavansa poistaa sisällön Googlesta sen jälkeen, kun oikeus antoi siihen oikeuden. Myöhemmin mediajätti Axel Springer toi Bildin uutiset takaisin Googlen välitettäväksi, koska Bildin uutisten suosio verkossa laski, koska lukijoita ei enää ohjautunut Bildin sivuille Google Newsistä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat