Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lentoliput kannattaa ostaa sunnuntaisin ja noin 140 päivää ennen lähtöä

Talous
 
Heikki Saukkomaa
Halpa polttoaine on laskenut lentolippujen hintoja Euroopassa tänä vuonna.
Halpa polttoaine on laskenut lentolippujen hintoja Euroopassa tänä vuonna. Kuva: Heikki Saukkomaa

Lentoliput ovat halvimmillaan sunnuntaisin ja kalleimmillaan perjantaisin.

Perjantaisin myytävät lentoliput ovat keskimäärin 13 prosenttia kalliimpia kuin sunnuntaisin. Arkipäivistä halvin on tiistai.

Näin kertoo lippuja välittävien Expedian ja Airlines Reportingin analyysi sadoista miljoonista myydyistä lentolipuista. Analyysistä kertoo talouslehti Wall Street Journal.

”Itse ostaisin lippuja viikonloppuisin ja alkuviikosta sekä välttäisin perjantaita”, kertoo Expedian johtaja Greg Schulze lehdelle.

Varmimmin halvimmalla kuitenkin pääsee hankkimalla liput hyvissä ajoin etukäteen. Euroopan sisäisillä lennoilla lippujen hinta oli alimmillaan 140 päivää ennen lähtöä.

Hinta alkaa selvästi nousta noin kuukautta ennen lähtöä.

Lentoyhtiöt harjoittavat niin sanottua dynaamista hinnoittelua. Tämä tarkoittaa sitä, että hinnat muuttuvat kysynnän ja tarjonnan mukaan.

Dynaamisessa hinnoittelussa hintoihin saattavat vaikuttaa myös verkkokauppojen laskentakaavat, jotka arvioivat, kuinka paljon kuluttaja on valmis maksamaan eri tuotteista. Hintojen säätämisen perusteena voi olla esimerkiksi haku- ja ostoshistoria, sijainti tai verkon selaamiseen käytetty laite.

Monet muutkin yritykset kuin lentoyhtiöt harjoittavat dynaamista hinnoittelua. HS:n kuluttajasivuilla kerrottiin viime vuonna, miten verkossa kuluttaja saa ostokselleen parhaan hinnan.

WSJ:n uutisoiman raportin mukaan halpojen lentolippujen ostamiseen ei ole selkeää kikkaa. Paras tapa on olla liikkeellä ajoissa.

Lentoyhtiöt aloittavat hintojen säätämisen kansainvälisillä lennoilla viisi tai kuusi kuukautta ennen lähtöä, arvioi WSJ:lle toimitusjohtaja Rick Seaney Fare Compare -yhtiöstä.

Koneiden täyttäminen hintoja säätämällä tarkoittaa sitä, että halpoja äkkilähtöjä on aiempaa vähemmän tarjolla. Viime hetkellä ostetut liput ovat todennäköisimmin kalliita kuin halpoja.

Halvan polttoaineen ja kilpailun ansiosta lentämisen hinta on pudonnut.

Raportin mukaan tämän vuoden lokakuussa myydyt liput olivat keskimäärin kahdeksan prosenttia edullisempia kuin viime vuoden lokakuussa. Euroopan sisäiset lennot olivat 16 prosenttia halvempia kuin vuotta aiemmin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat