Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Norjalainen hotelliketju Nordic Choice lähtee mukaan kilpailuun lentomatkustajista

Talous
 
Arkkitehtitoimisto Sarc
Havainnekuva Helsinki-Vantaalle suunnitellusta Clarion-hotellista.
Havainnekuva Helsinki-Vantaalle suunnitellusta Clarion-hotellista. Kuva: Arkkitehtitoimisto Sarc

Pohjoismaiden toiseksi suurin hotelliketju Nordic Choice Hotels tavoittelee markkinaosuutta Helsinki-Vantaan lentoaseman yöpymis- ja konferenssimarkkinoista. Norjalaisen ketjun toimitusjohtaja Torgeir Silseth sanoo, että ketju on aina rakastanut lentokenttähotelleja.

”Lentokenttähotellit ovat hyvin varattuja, ja niiden yöpymisistä saa hyvän hinnan”, Silseth kertoo.

ANTON SOGGIU
Torgeir Silseth
Torgeir Silseth

Hänen mukaansa tämä johtuu siitä, että lentokenttähotellit majoittavat sekä liike- että lomamatkustajia. Loma-aikojen ulkopuolella liikkuu bisnesmatkalaisia, ja loma-aikoina vuoteet täyttyvät vapaa-ajan väestä.

”Myös Aasian-liikenne Helsingin lentokentän kautta on vilkasta”, Silseth kertoo perusteluksi, minkä takia yhtiö teki peräti 20 vuoden vuokrasopimuksen lentoaseman hotellikiinteistöön. Hotellin rakentaa kuntien eläkerahaa sijoittava Keva.

Helsinki-Vantaalle nousee ketjun Clarion-hotelli, josta tulee alueen viidenneksi suurin huoneluvulla mitattuna. Uudessa hotellissa on 258 huonetta, jotka kasvattavat alueen hotellihuoneiden tarjontaa 14 prosenttia.

Nykyisin Helsingin lentoaseman alueen hotelleissa on noin 1 900 huonetta. Suurin hotelleista on Hilton Airport, jossa on 330 huonetta.

Clarionin Helsingin-hotellien johtaja Inari Lehtinen arvioi, että lentoaseman hotellien keskihinta on keskimäärin 115–120 euroa, joka on hieman enemmän kuin koko Helsingin keskihinta. Kun tästä vähentää verot ja aamiaisen arvon, hotellille jää yöpymisestä 89 euroa, Lehtinen laskee.

Lisätuottoa lentoaseman Clarion-hotelli odottaa saavansa kymmenestä konferenssitilasta.

Norjalaiseen Choice-ketjuun kuuluu Pohjoismaissa ja Baltiassa yhteensä 183 Clarion-, Comfort- ja Quality-hotellia. Hotelleista 150 on Ruotsissa ja Norjassa.

Ketjun hotellien lukumäärä kasvaa 185:een, kun Helsinki-Vantaalle valmistuu lentokenttähotelli ja Jätkäsaareen 16-kerroksinen tornihotelli. Molemmat avautuvat ensi vuoden lokakuussa.

Choice-ketju pitää itseään pohjoismaiden toiseksi suurimpana hotelliketjuna Scandicin jälkeen. Se ilmoittaa liikevaihdokseen noin miljardi euroa vuodessa.

Koko ketjun toimitusjohtaja Silseth sanoo, että seuraavaksi Nordic Choice Hotels harkitsee laajentumista Turkuun ja Tampereelle. Tavoitteena on rakentaa Suomeen kaikkiaan kymmenkunta hotellia.

”Olemme toki vielä pieni tekijä Suomessa. Kaiken lisäksi markkinat Helsingissä polkevat paikallaan, mutta olemme liikkeellä pitkällä aikavälillä”, Silseth vakuuttaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat