Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

EKP:n johtokunnan jäsen Helsingissä: rahapoliittista elvytystä voidaan lisätä

Talous
 
Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva
Euroopan keskuspankin (EKP) johtokunnan jäsen Benoît Cœuré
Euroopan keskuspankin (EKP) johtokunnan jäsen Benoît Cœuré Kuva: Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva

Euroopan keskuspankin (EKP) johtokunnan jäsen Benoît Cœuré vakuutti perjantaina, että rahapoliittista elvytystä voidaan tarpeen vaatiessa lisätä. Viime viikolla EKP laajensi maaliskuussa aloittamaansa rahapoliittista elvytystä.

Hänen mukaansa EKP on toimillaan poistanut rahoitukselliset esteet euroalueen uusien investointien lisääntymiselle. Pula uusista investoinneista on yksi euroalueen keskeistä ongelmista.

”Kun talouskasvu kiihtyy, uudet investoinnit lisääntyvät kokonaiskysynnän kasvamisen seurauksena”, Cœuré sanoi lehdistötilaisuudessa Helsingissä perjantaina.

Hänen mukaansa EKP suhtautuu rahapoliittiseen elvytyksen mahdolliseen lisäämiseen joustavasti. Alun perin EKP ilmoitti rahapoliittisen elvytyksen jatkuvan ainakin syyskuun loppuun 2016.

Viime viikolla EKP ilmoitti jatkavansa sitä ainakin maaliskuun loppuun 2017. Se tarkoittaa, että rahapoliittisen elvytyksen määrä kasvaa 1 140 miljardista eurosta 1 500 miljardiin euroon.

”Suurin riski inflaatiolle on poissa pöydältä. Suurin riski oli deflaatio ja itseään vahvistavat odotukset deflaatiosta.”

Deflaatio on inflaation vastakohta ja tarkoittaa siis hintatason halpenemista. Laaja-alainen deflaatiokierre on taloudellinen vaarallinen häiriö, jossa velkojen reaalinen arvo kasvaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat