Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Miljardin euron tutkimushanke pureutuu tekoälyn hyötyihin ja riskeihin

Talous
 
BECK DIEFENBACH / Reuters
Elon Musk on uuden Open AI -hankkeen toinen vetäjä.
Elon Musk on uuden Open AI -hankkeen toinen vetäjä. Kuva: BECK DIEFENBACH / Reuters

Henkilöautoja valmistavan yhdysvaltalaisen Tesla Motorsin toimitusjohtaja Elon Musk ja useat muut merkittävät yritysjohtajat aikovat sijoittaa miljardi dollaria (noin 910 miljoonaa euroa) tekoälyn tutkimukseen.

Perjantaina julkistettu Open AI -niminen voittoa tavoittelematon hanke pyrkii uutistoimisto Reutersin mukaan luomaan tekoälyä, joka pikemminkin tukee ihmisten osaamista kuin tekee siitä tarpeetonta.

Hieman vastaavaa kehitystyötä ovat edustaneet esimerkiksi kasvojen automaattinen tunnistaminen ja kieliteknologian lukuisat sovellukset, jotka ovat auttaneet esimerkiksi monissa sosiaalisen median palvelujen kehittämisessä.

Open AI:n perustajat kertovat, että tavoitteena on ratkaista suurempia ongelmia. Heidän mukaansa tekoälyä on välttämätöntä tutkia kunnolla ennen kuin se pääsee ihmisälyn tasolle.

”Pyrkimyksenämme on edistää digitaalista älyä tavalla, joka todennäköisimmin hyödyttää koko ihmiskuntaa eikä rajoitu tarpeeseen saada taloudellista voittoa”, hankkeen verkkosivuilla kerrotaan.

Elon Musk on jo aiemmin varoittanut tekoälyn mahdollisista vaaroista ja arvioinut niiden olevan ihmiskunnan ”olemassaolon suurin uhka”.

Tekoälyhankkeen rahoittajia ovat Muskin lisäksi muun muassa Paypal-maksupalvelun yksi perustaja Peter Thiel ja verkostoitumispalvelu Linkedinin perustajiin kuuluva Reid Hoffman, pilvipalvelu Amazon Web Services ja intialainen it-yritys Infosys.

Open AI:ta johtavat Musk ja sijoittaja Sam Altman, joka on rahoittanut muun muassa Reddit-, Pinterest- ja Airbnb-palveluja.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat