Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ruuan tuottajat: ”Finnair käyttää kyllä joulupukkia ja Marimekkoa markkinoinnissaan, mutta suomalainen ruoka on jäänyt sivuun”

Talous
 
Studio Jaanis Kerkis Oy
Finnair mainostaa suomalaisuuttaan muun muassa astioin.
Finnair mainostaa suomalaisuuttaan muun muassa astioin. Kuva: Studio Jaanis Kerkis Oy

Valtionyhtiö Finnairin toivotaan tarjoavan jatkossakin suomalaista ruokaa. Maa- ja metsätaloustuottajain keskusliitto MTK ja Suomen elintarviketyöläisten Liitto SEL vetosivat Finnairiin sunnuntaina yhteisellä tiedotteellaan.

Järjestöt muistuttavat, että palvelun laatu, suomalaisuus ja vastuullisuus ovat pitkään olleet Finnairin valtteja.

”Tänä syksynä lentoyhtiö kuitenkin vaihtoi suomalaiset sämpylänsä ulkomaisiin pakasteisiin, minkä takia sämpylöitä Finnairille vuodesta 1979 valmistanut Starfood Finland joutuu sulkemaan leipomonsa Vantaalla”, järjestöt toteavat.

MTK ja SEL ehdottavat, että Finnair tekisi strategisen ja yhteiskuntavastuullisen valinnan ja siirtyisi ulkomaisten pakasteiden sijaan käyttämään ruokatarjoilussa ”vain tuoreita ja laadukkaita suomalaisia raaka-aineita ja Suomessa valmistettuja elintarvikkeita”.

MTK:n johtokunnan jäsen, maailman tuottajajärjestön WFO:n naisten komitean puheenjohtaja Kati Partanen kertoo, että järjestöt ovat seuranneet Finnairin toimintaa jo pitkään.

”Finnair käyttää kyllä joulupukkia ja Marimekkoa markkinoinnissaan, mutta suomalainen ruoka on jäänyt sivuun”, Partanen väittää.

Partanen itse oli matkustanut vastikään hollantilaisen KLM-yhtiön lennolla. ”Siellä oikein ylpeydellä tuotiin esiin se, että ruoka on Hollannista.”

Partasen mukaan järjestöille oli ”viimeinen pisara” tieto leipomon sulkemisesta.

Kysymys on paristakymmenestä työpaikasta, mutta SEL ja MTK pelkäävät suuntauksen jatkuvan.

”Hyvin selkeästi näyttää siltä, että kotimaisuus ei ole enää Finnairin hankinnoissa merkittävä asia”, sanoo SEL:n puheenjohtaja Veli-Matti Kuntonen.

Kuntosen mukaan järjestöt toivovat pääsevänsä keskusteluihin Finnairin edustajien kanssa.

Finnairin viestintä- ja yhteiskuntavastuujohtaja Arja Suominen vakuuttaa, että valtaosa Suomesta lähtevien koneiden ruoasta tulee Suomesta.

”Yhteistyökumppanimme Suomessa on LSG, joka toimittaa meille ateriat”, hän sanoo.

Suomisen mukaan Finnair on valmis keskustelemaan ruuasta myös MTK:n ja SEL:n edustajien kanssa, mutta mitään yhteydenottoja järjestöiltä ei ole tullut.

”On tietysti erinomaista, että suomalaisesta ruuasta keskustellaan. Teemme yhteistyötä esimerkiksi suomalaisten huippukokkien kanssa.”

Suominen tähdentää, että ensisijaisesti ruuan pitää miellyttää asiakkaita. Hän muistuttaa, että Finnair on tuonut aasialaisia toimittajia suomalaisille ruokaretkillekin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat