Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Neste investoi kumppaneidensa kanssa 400 miljoonaa euroa uuteen voimalaan Porvoossa

Talous
 
Sirpa Räihä / HS
Nesteen jalostamo Porvoossa.
Nesteen jalostamo Porvoossa. Kuva: Sirpa Räihä / HS

Öljynjalostusyhtiö Neste ilmoittaa investoinsa Borealiksen ja Veolian kanssa 400 miljoonaa euroa Porvooseen rakennettavaan uuteen lämpö- ja sähkövoimalaan. Laitos tuottaa höyryä ja muita hyödykkeitä Nesteen jalostamon ja Borealiksen petrokemian tuotannolle.

Yhtiöt perustavat yhteisyrityksen, josta Neste omistaa 40 prosenttia, Veolia 40 prosenttia ja Borealis 20 prosenttia. Yhteisyrityksen nimi on Kilpilahti Power Plant.

”Päätimme toimia yhdessä tämän modernin voimalaitoksen rakentamiseksi. Vuodesta 2018 lähtien laitoksen asiakkaat saavat höyryä ja energiaa turvatummin, tehokkaammin ja selvästi nykyistä puhtaammin tuotettuna”, sanoo Nesteen öljytuotteet-toimialan johtaja Matti Lehmus tiedotteessa.

Nesteen mukaan yhteisyritys rakennuttaa neljä uutta höyryn ja sähköntuotantoyksikköä. Niiden höyryntuotantokapasiteetti on 450 megawattia ja sähköntuotannon 30 megawattia. Yksiköt käyttävät polttoaineenaan Nesteen ja Borealiksen tuotannon sivuvirtoja, joista pääpolttoaine on asvalteeni.

”Tämä yhteisyritys tuottaa turvallisia ja luotettavia energiapalveluita ja tukee Porvoon tuotantolaitoksemme vastuullisuutta”, sanoo johtaja Markku Korvenranta Borealikselta tiedotteessa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat