Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Espanjaan maksettavat työeläkkeet verolle

Talous
 
Mikko Stig / Lehtikuva
Valtiovarainministeri Alexander Stubb (kok) allekirjoitti tiistaina Suomen ja Espanjan välisen uuden verosopimuksen.
Valtiovarainministeri Alexander Stubb (kok) allekirjoitti tiistaina Suomen ja Espanjan välisen uuden verosopimuksen. Kuva: Mikko Stig / Lehtikuva

Suomi alkaa verottaa Espanjaan maksettavia yksityisen alan työeläkkeitä. Muutos on historiallinen, sillä Suomi on saanut pidättää veron vain julkisista eli valtion tai kuntien työsuhteista maksetuista eläkkeistä vuodesta 1967 lähtien.

Espanja on suosittu suomalaisten eläkeläisten talvehtimiskohde, ja monet eläkeläiset ovat muuttaneet kirjansa Espanjaan veroja keventääkseen.

Valtiovarainministeri Alexander Stubb (kok) allekirjoitti tiistaina Suomen ja Espanjan välisen uuden verosopimuksen. Espanjan puolelta allekirjoittaja oli suurlähettiläs María Jesús Figa López-Palop.

Sopimus pitää vielä hyväksyä molempien maiden parlamenteissa.

Hallitusneuvos Antero Toivainen arvioi, että lainmuutos voi tulla voimaan vuoden 2017 alusta. Lisäksi Suomi ja Espanja ovat sopineet kolmen vuoden siirtymäajasta, jonka aikana maat soveltavat nykyisen sopimuksen eläkeartiklaa.

Sopimus muuttaa myös Suomessa sijaitsevan osakehuoneiston vuokrauksesta ja myynnistä saatavan tulon verotusta. Jatkossa Suomi verottaa sekä vuokratuloa että luovutusvoittoa, joita Espanjassa asuvat henkilöt saavat Suomessa sijaitsevista osakehuoneistoista.

Suomi neuvottelee edelleen Portugalin kanssa uudesta verosopimuksesta. Espanjasta poiketen eläkeläinen Portugalissa on voinut saada täydellisen yksityisten eläkkeiden verovapauden määräajaksi. Neuvotteluja ovat hidastaneet Portugalin parlamenttivaalit ja hallituksen muodostaminen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat