Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Rauman telakalle kolme uutta omistajaa

Talous
 
Jussi Partanen
Rauman telakka.
Rauman telakka. Kuva: Jussi Partanen

Rauman telakan omistava Rauma Marine Constructions on saanut 19 miljoonan euron pääomasijoituksen Teollisuussijoitukselta, varainhoitoyhtiö Taaleritehtaan rahastolta ja sijoitusyhtiö Findalta.

Pääomasijoituksen seurauksena telakan suurin osakkeenomistaja on Taaleritehdas 20 prosentin omistusosuudella.

Taaleritehtaan toimitusjohtajan Juhani Elomaan mukaan suomalainen meriteollisuus on korkean jalostusasteen osaamista, jota yhtiö haluaa osaltaan tukea.

Rauma Marine Constructions on suomalainen laivanrakennusyhtiö, joka aloitti toimintansa kesällä 2014. Yhtiö on erikoistunut monitoimimurtajien, matkustaja-autolauttojen ja puolustusvoimien tarvitsemien alusten rakentamiseen.

Uuden rahoituksen turvin yhtiö aikoo aloittaa laajamittaisen laivanrakennuksen Raumalla.

”Rauman telakkayhtiön omistajapohjan ja toiminnan laajentaminen ovat vahva osoitus suomalaisen meriteollisuuden elinvoimasta ja maailmanluokan osaamisesta myös arktisessa laivanrakennuksessa ja muissa erikoisaluksissa. Rahoitus mahdollistaa myös suurempien laivatilausten toteutuksen Raumalla”, sanoo elinkeinoministeri Olli Rehn tiedotteessa.

Rauman telakan entinen omistaja oli eteläkorealainen monialayhtiö STX. Yhtiö päätti syyskuussa 2013 lakkauttaa telakan. Sen jälkeen telakan on omistanut Rauma Marine Constructions, jonka omistusrakenne muuttuu uuden pääomasijoituksen seurauksena. Kolmen uuden sijoittajan yhteenlaskettu omistusosuus yhtiöstä on 49 prosenttia.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat