Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Danske Bank: Venäjän talous lähtee kasvuun ensi vuonna

Talous
 

Suomessa toimiva Danske Bank arvioi suhdannekatsauksessaan, että Venäjän taloudessa saavutetaan tänä vuonna pohjakosketus.

”Ensi vuonna voidaan Venäjällä nähdä jo positiivista talouskasvua”, arvioi pääekonomisti Pasi Kuoppamäki.

Kaikkiaan maailmantalouden kasvunäkymät ovat suotuisat, ja kokonaistuotanto nousee likimain pitkän ajan keskiarvovauhtia ensi vuonna. Länsimaisilla kuluttajilla menee kohtuullisen hyvin työllisyyden kohentuessa ja matalien korkojen ja inflaation tukiessa ostovoimaa.

Suurimpia riskejä ovat Dansken mukaan Kiinan talouden rakennemuutoksen ja Yhdysvaltojen keskuspankin koronnoston vaikutukset. EKP pitää korot yhä alhaalla ja jatkaa arvopapereiden osto-ohjelmaa, kunnes inflaatio palaa lähemmäs kahden prosentin tavoitetta.

”Matalien korkojen aika jatkuu myös Suomessa ainakin pitkälle vuoteen 2017”, Kuoppamäki arvioi.

Suomen talous polkee kuluvana vuonna yhä paikallaan, mutta ei enää supistu. Eväät orastavaan kasvuun löytyvät viennistä, ja muukin vetoapu tulee maailmalta: Euroopan investointien piristymisestä, EKP:n elvytyksestä, heikentyneestä eurosta ja halvasta öljystä.

Asuntojen hinnat ovat Suomessa polkeneet paikallaan jo muutaman vuoden ajan, mikä heijastelee pitkittynyttä taantumaa. Kuoppamäki arvioi tuoreiden tilastojen antavan ensiviitteitä siitä, että markkinat ovat hieman kohentumassa.

Rakennuslupia myönnettiin maassa kolmannella vuosineljänneksellä kymmenen prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin. Katsaus arvioi, että myös asuntojen kauppamäärissä on viitteitä piristymisestä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat