Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Teräsyhtiö SSAB varoitti loppuvuoden tuloksesta – osake sukeltaa

Talous
 

Raahen ja Hämeenlinnan tehtailla terästä jalostavan SSAB:n osakekurssi oli Helsingin pörssissä keskiviikkona aamupäivällä noin kymmenen prosentin laskussa, kun yhtiö antoi loppuvuoden tulosta koskevan tulosvaroituksen.

SSAB kertoi odottavansa vuoden viimeisellä neljänneksellä kolmannesta heikompaa tulosta johtuen vähentyneistä toimitusmääristä ja hinnoista Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa.

Yhtiö arvioi alustavasti, että neljännen neljänneksen liiketulos tulee olemaan tappiolla 700–900 miljoonan Ruotsin kruunun, eli 75–100 miljoonaa euroa.

Yhtiö odottaa, että markkinatilanne paranee ensi vuoden alkupuolella.

Lokakuussa yhtiö ennakoi, että toimitusmäärät kasvavat kolmannesta neljänneksestä, mutta asiakkaat Euroopassa ja Yhdysvalloissa ovat olleet varovaisia ja pienentäneet varastojaan laskevista hinnoista johtuen.

SSAB sanoo, että suuret tuontimäärät Aasiasta ja EU:n ulkopuolisesta Itä-Euroopasta ovat vaikuttaneet yhtiön toimitusmääriin ja hintoihin.

Yhtiössä on menossa säästöohjelmia, joiden odotetaan parantavan tulosta jo ensi vuonna ja täysimääräisesti vuodesta 2017 lähtien. Tällöin yhtiö arvioi saavuttavansa kahden miljardin kruunun eli noin 215 miljoonan euron säästöt vuoteen 2014 verraten.

Säästöohjelmaan liittyen SSAB ilmoitti tiistaina vähentävänsä Raahesta 180 työpaikkaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat