Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

MTV:n radiokanavat ostanut Bauer aloitti heti yt-neuvottelut

Talous
 
Sari Gustafsson / Lehtikuva
MTV möi muun muassa Radio Novan Bauer Medialle.
MTV möi muun muassa Radio Novan Bauer Medialle. Kuva: Sari Gustafsson / Lehtikuva

Mediayhtiö MTV:n radioliiketoiminnot ostanut Bauer Media ilmoitti yt-neuvotteluista keskiviikkona heti sen jälkeen, kun kaupat olivat vahvistettu.

Kaupassa Bauer osti radiokanava Novan sekä NRJ:n ja Nostalgian myynti- ja markkinointitoiminnot. Yt-neuvottelut koskevat koko henkilöstöä. Yt-neuvottelujen piirissä on noin 140 henkilöä ja arvioitu vähennystarve on 20–25 työntekijää, yhtiö ilmoitti keskiviikkona tiedotteessaan.

Irtisanomisvaara koskee sekä Bauer Median että uusien radioliiketoimintojen työntekijöitä.

Bauer Median Oy:n toimitusjohtaja Leena Puntila sanoo, että yt-neuvottelut johtuvat kaupasta, ei yhtiön taloudellisesta tilanteesta.

”On hyvin vaikea sanoa, mistä vähennetään eniten. Radio Novassa on ollut selkeästi enemmän alihankintaa, joten ehkä Bauer Mediassakin siirrytään enemmän alihankintaan. Tietysti päällekkäisyyksiä karsimme”, Puntila sanoo.

Puntila sanoo, että uutistarjontaan irtisanomiset eivät koske, koska uutiset ostetaan MTV:n uutisia tuottavalta Mediahubilta.

Finnpanelin elo-lokakuun radiotutkimuksen mukaan Ylen radiokanavien markkinaosuus oli noin 48 prosenttia ja kaupallisten 52 prosenttia. Suosituin kanava on Yle Radio Suomi 32 prosentin osuudella ja toiseksi suosituin Radio Suomipop kymmenen prosentin osuudella. Nova ja Yle Radio 1 hallitsivat molemmat noin seitsemää prosenttia markkinoista elo-lokakuussa.

Puntila sanoo, että Sanoman Nelonen Median radioilla on kaupallisesta radiomarkkinasta noin 36 prosentin osuus ja Bauerilla nyt Nova-kaupan jälkeen noin 35 prosentin osuus. Omien kanavien lisäksi Bauerin myy ja markkinoi myös NRJ- ja Nostalgia -kanavia. Sanoman radiokanavia ovat Radio Suomipop, Radio Rock, Radio Aalto, Loop, Groove FM ja Metro Helsinki.

Bauer Mediaan kuuluvat radiokanavat The Voice, Iskelmä, Radio City, Radio Pooki, Radio Jyväskylä, Play Radio ja Nova. Novan osto vaati maan hallituksen luvan. Lupa irtosi joulukuun alussa, kun hallitus vakuuttui, ettei Novan myyminen johda kansallisen ohjelmatarjonnan keskittymiseen radiomarkkinoilla.

Bauer Media Oy osti kesällä 2015 SBS Discovery Media Finlandin radioliiketoiminnot, joiden liikevaihto oli noin 15,3 miljoonaa euroa 2014. Novan liikevaihto oli noin 10 miljoonaa euroa 2014. Bauer Media Oy kuuluu saksalaiseen Bauer Media Groupiin, joka on yksi Euroopan johtavista kaupallisista radiotoimijoista. Se omistaa muun muassa 60 radiokanavaa Britanniassa ja 50 radiokanavaa Puolassa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat