Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Taas yllätyslähtö Finaviasta – valtionyhtiön hallitus on pienentynyt alle puoleen syksyn aikana

Keskiviikkona eronnut Pirkko Salminen ei halua selittää lähtöään. Finavian hallituksesta on lähtenyt neljä ihmistä syksyn aikana.

Talous
 
Finavia ja Lehtikuva
Pirkko Salminen ja Anne Berner.
Pirkko Salminen ja Anne Berner. Kuva: Finavia ja Lehtikuva

Valtionyhtiö Finavian hallitus kutistui keskiviikkona yllättäen kolmihenkiseksi, kun hallituksessa vuodesta 2012 istunut Pirkko Salminen jätti yhtiön. Salminen ei halunnut torstaina perustella eroaan.

”En anna mitään kommentteja. En voi puhua tästä asiasta enempää”, Salminen sanoi torstaina päivällä.

Salmisen ero tapahtui vajaa kaksi viikkoa sen jälkeen, kun Finavian hallituksen puheenjohtaja Riitta Tiuraniemi jätti yhtiön vastalauseeksi liikenneministeri Anne Bernerin (kesk) ”hyvän hallinnon vastaiselle” omistajaohjaukselle. Finavian hallitus ilmoitti tukensa Bernerille tiistaina, Pirkko Salminen jätti yhtiön keskiviikkona.

Taustalla ovat kiistat siitä, miten 34 miljoonan euron johdannaistappioiden vastuullisia pitäisi yhtiössä hakea. Finavian hallituksen on määrä päättää huomenna perjantaina siitä, haastaako yhtiö entisen hallituksensa ja johtonsa oikeuteen sääntöjenvastaisista johdannaiskaupoista.

Mahdollisuus kanteiden nostamiseen päättyy vuoden lopussa.

Yhtiön entisen johdon ja hallituksen toimista on menossa myös rikostutkinta, jossa epäilty rikos on luottamusaseman väärinkäyttö.

Finaviasta on lähtenyt syksyn aikana yhteensä neljä hallituksen jäsentä eli hallitus on pienentynyt alle puoleen, kertoo kaupparekisteri.

Jäljellä ovat hallituksen puheenjohtajan tehtäviä väliaikaisesti hoitava Finavian hallituksen varapuheenjohtaja Juha Häkkinen, entinen liikenne- ja viestintäministeriön kehittämisyksikön päällikkö Mika Mäkilä ja Finavian henkilöstöä edustava Carita Pylkäs.

Finavian uusi puheenjohtaja, eläkeyhtiö Ilmarisen entinen toimitusjohtaja Harri Sailas aloittaa työnsä ensi keväänä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat