Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Merja Korhonen voitti Suomen paras pomo -kisan

Talous
 
Jukka Gröndahl / HS
Kaunialan sairaalan pitkäaikaishoidon päällikkö Merja Korhonen voitti HS:n Suomen paras pomo -kilpailun yleisöäänestyksen.
Kaunialan sairaalan pitkäaikaishoidon päällikkö Merja Korhonen voitti HS:n Suomen paras pomo -kilpailun yleisöäänestyksen. Kuva: Jukka Gröndahl / HS
Kuka?

Merja Korhonen

 HS:n Suomen paras pomo -kilpailun yleisöäänestyksen voittaja.

 Pitkäaikaishoidon päällikkö Kaunialan sairaalassa Kauniaisissa.

 55-vuotias, asuu Pornaisissa.

 Saa esimiestyöhönsä lisävirtaa kulttuurista, kuten taidenäyttelyistä ja konserteista.

 Naimisissa, kaksi aikuista lasta.

 Tärkein periaate esimiestyössä: Ehdoton tasapuolisuus henkilöstön suhteen. ”Ja jos on sovittu joku asia, siitä pidetään kiinni puolin ja toisin.”

Kaunialan sairaalan pitkäaikaishoidon päällikkö Merja Korhonen voitti HS:n Suomen paras pomo -kilpailun yleisöäänestyksen. Verkkoäänestyksessä annettiin yli 3 600 ääntä, josta Korhonen sai noin kolmanneksen.

Korhonen vastaa Kaunialan sairaalassa noin 130 pitkäaikaispotilaan yksiköstä. Hän oli yllättynyt voitostaan.

”Pidin tätä kisaa tosi positiivisena juttuna. Sen kautta tuotiin esiin johtamisen näkökulmasta hyviä teemoja”, Korhonen sanoo.

”Jos ajattelee Suomen tilannetta, työelämään tarvitaan juuri tällaista.”

Korhonen, 55, on ollut esimiehenä vasta muutaman vuoden. Hän työskenteli pitkään pankissa 1980-luvulla ja oli sen jälkeen kahdeksan vuotta kotiäitinä.

Kotiäitivuosien jälkeen Korhonen lähti opiskelemaan hoitoalaa. Hän työskenteli päiväkodissa ja opiskeli lähihoitajaksi. 45-vuotiaana hän aloitti yliopisto-opinnot ja valmistui terveystieteiden maisteriksi 2009.

Korhosen mukaan kotiäitivuosista oli paljon hyötyä esimiestyössä.

”Se vahvistaa päivittäistä organisointikykyä ja päätöksentekokykyä. Koen, että se on ollut yksi tekijä tällä polulla”, Korhonen kuvasi HS:n haastattelussa.

Korhosen lisäksi Suomen paras pomo -kisan finaalissa olivat Alepan Kampin keskuksen myymäläpäällikkö Siina Siponen, Jokiniemen koulun rehtori Leena Kolho-Venäläinen, OP Ryhmän tiimipäällikkö Sanna Hannukainen ja konepajayritys Sarancon toimitusjohtaja Antti Saranko.

Kilpailun järjesti työelämän ilmiöihin pureutuva Helsingin Sanomien Ura & työ -liite. Kilpailuun tuli toistasataa ehdotusta, joiden joukossa oli kaikenlaisia johtajia pienistä yrityksistä suuriin, pankeista päiväkoteihin ja kyläkouluista sairaaloihin.

Sanomatalossa torstaina järjestetyssä Suomen paras pomo -tilaisuudessa keskusteltiin hyvän johtamisen merkityksestä. Finalistien lisäksi teemaa puivat viestinnän professori Anu Kantola ja yritysvalmentaja Jari Sarasvuo sekä Ilmarisen johtaja Timo Aro ja johtaja Mika Ruokonen Sanoman rekrytointimedioista.

Suomen paras pomo -kisan kärkiehdokkaista valtaosa oli naisia. Sarasvuo totesi keskustelussa, että miehet ovat addiktoituneet valtaan ja naiset vastuuseen.

Kantolan mukaan naisten kasvava rooli johtotehtävissä todennäköisesti parantaa työelämää, sillä naiset osaavat miehiä paremmin huomioida tunteita.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat