Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Fennovoiman rahoituksesta kiistellään välimiesoikeudessa

Talous
 

Energiayhtiö Fennovoiman suomalainen osakas Voimaosakeyhtiö SF vie rahoituskiistansa kauppayhtiö Keskon kanssa välimiesmenettelyyn.

Voimaosakeyhtiö SF haluaa välimiesoikeuden ratkaisevan, onko Keskolla oikeus vetäytyä Fennovoiman ydinvoimalan rahoittamisesta. Kesko ilmoitti maaliskuussa 2014, että se ei osallistu ydinvoimalan jatkorahoitukseen.

Perusteena vetäytymiselleen Kesko kertoi epävarmuudet, jotka liittyvät hankkeen taloudelliseen kannattavuuteen ja aikatauluihin.

Kesko antoi juridisesti sitovan rahoituslupauksen alkuvuonna 2014. Voimaosakeyhtiö SF tulkitsee, että lupaus sitoo Keskoa edelleen. Kesko kertoo pörssitiedotteessa pitävänsä Voimaosakeyhtiö SF:n vaatimuksia perusteettomina.

Voimaosakeyhtiö SF:n omistusosuus Fennovoimasta on 66 prosenttia ja venäläisen ydinenergiayhtiön Rosatomin 34 prosenttia.

Kesko on osakkaana Voimaosakeyhtiö SF:ssä tytäryhtiönsä Kestra Kiinteistöpalveluiden kautta.

Fennovoiman ydinvoimalan eteneminen varmistui viime kesän lopussa kun energiayhtiö Fortum ja rakennusyhtiö SRV lähtivät uusina osakkeenomistajina mukaan Voimaosakeyhtiö SF:ään. Pyhäjoelle rakennettavan ydinvoimalan pitäisi olla valmis kaupalliseen käyttöön vuonna 2024.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat