Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Finavian hallitus päättää tänään haastaako se vanhan hallituksensa ja johtonsa 34 miljoonan euron johdannaistappioista

Mahdollisten kanteiden kohteena on Seppo Paatelaisen aikoinaan johtama hallitus ja Samuli Haapasalon toimitusjohtajakausi.

Talous
 
Roni Rekomaa
Lennonjohtotorni Helsinki-Vantaan lentokentällä viime helmikuussa.
Lennonjohtotorni Helsinki-Vantaan lentokentällä viime helmikuussa. Kuva: Roni Rekomaa

Valtion lentoasemayhtiön Finavian hallitus päättää tänään iltapäivällä kokouksessaan, haastaako se vuosien 2010 ja 2011 hallituksen ja johdon oikeuteen 34 miljoonan euron johdannaistappioista. Tilanne on jännittävä, sillä tänään kokoontuvan hallituksen enemmistö vastusti kanteiden nostamista syyskuussa.

Koska Finavian hallitus oli syyskuussa nykyistä isompi, hallitus teki silloin enemmistöpäätöksellä ratkaisun nostaa kanteet. Hallitus kokoontuu minimimiehityksellä kolmihenkisenä.

Helsingin Sanomien tietojen mukaan nykyhallituksessa istuvista kanteiden nostamista kannatti vain Finavian henkilöstöä edustava Carita Pylkäs. Silloinen varapuheenjohtaja ja nykyinen puheenjohtajan tehtäviä hoitava Juha Häkkinen ja entinen liikenne- ja viestintäministeriön kehittämisyksikön päällikkö Mika Mäkilä vastustivat kanteiden nostamista.

Finavia tiedottaa hallituksen ratkaisusta tänään perjantaina iltapäivällä.

Mahdollisten kanteiden kohteena on Seppo Paatelaisen aikoinaan johtama hallitus ja Samuli Haapasalon toimitusjohtajakausi. Paatelainen on Atrian pitkäaikainen toimitusjohtaja ja Samuli Haapasalo työskenteli ennen toimitusjohtajakauttaan liikenneministeriössä johtajana.

Haapasalo sai potkut elokuussa 2011, koska hän ajautui erimielisyyksiin liikenneministeriön kanssa.

Finavian kriisi syveni torstaina, kun yhtiön hallitus kutistui yllättäen kolmihenkiseksi. Hallituksessa vuodesta 2012 istunut Pirkko Salminen jätti yhtiön. Salminen ei halunnut torstaina perustella eroaan.

Salmisen lähtö tapahtui alle kaksi viikkoa sen jälkeen, kun Finavian hallituksen puheenjohtaja Riitta Tiuraniemi oli jättänyt tehtävänsä vastalauseena Bernerille ja muulle omistajaohjaukselle.

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerin (kesk) mielestä valtion lentoasemayhtiön Finavian hallituksen toiminta on riskirajoilla. Berner aikoo pyytää uutta hallituksen puheenjohtajaa Harri Sailasta aloittamaan tehtävässään aikaisemmin kuin oli alun perin sovittu.

”Finavia on merkittävä yhtiö, sillä on merkittävää toimintaa ja merkittävää arvoa. On riskirajoilla pitää yhtiön hallitusta liian pienellä miehityksellä”, Berner sanoi torstaina.

Roni Rekomaa / Lehtikuva
Finavian toimitusjohtaja Samuli Haapasalo.
Finavian toimitusjohtaja Samuli Haapasalo.
Vesa Moilanen / Lehtikuva
Seppo Paatelainen
Seppo Paatelainen
Roni Rekomaa
Lennonjohtotorni Helsinki-Vantaan lentokentällä viime helmikuussa.
Lennonjohtotorni Helsinki-Vantaan lentokentällä viime helmikuussa.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat