Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Valtio osti Gazpromilta 250 miljoonalla loputkin Gasumista

Gasum aikoo panostaa kotimaisen biokaasun tuotantoon sekä nesteytetyn maakaasun LNG:n infrastruktuurin kehittämiseen kaasuverkoston ulkopuolella.

Talous
 
Markku Ulander / Lehtikuva
Gasumin kaasutankkausasemalla on mahdollista tankata bio-ja maakaasua. Maakaasu on lähes kokonaan metaanista (CH4) koostuva kaasu ja biokaasu on 100 % paikallisesti valmistettua kotimaisista ja uusiutuvista raaka-aineista.
Gasumin kaasutankkausasemalla on mahdollista tankata bio-ja maakaasua. Maakaasu on lähes kokonaan metaanista (CH4) koostuva kaasu ja biokaasu on 100 % paikallisesti valmistettua kotimaisista ja uusiutuvista raaka-aineista. Kuva: Markku Ulander / Lehtikuva

Maakaasun jakelua ja verkkoa hallitseva Gasum siirtyy kokonaan Suomen valtiolle. Valtio ostaa venäläisen Gazpromin hallussa olevat Gasumin osakkeet. Gazpromin omistus on 25 prosenttia.

Kauppahinta on 251,3 miljoonaa euroa, kertoo tiedotteessa valtioneuvoston kanslian omistajaohjausyksikön ylijohtaja Eero Heliövaara.

Yksiköstä kerrotaan, että Gasum aikoo kehittää aktiivisesti Suomen kaasumarkkinoita.

Yhtiö aikoo panostaa kotimaisen biokaasun tuotantoon sekä nesteytetyn maakaasun LNG:n infrastruktuurin kehittämiseen kaasuverkoston ulkopuolella.

Valtio omistaa Gasumin osakkeet erityistehtäväyhtiö Gasonian kautta.

Valtio osti noin vuosi sitten Fortumin ja saksalaisen E.onin Gasum-osakkeet.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat