Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Finavia ei haasta vanhaa hallitusta oikeuteen

Jo kerran tehty päätös muuttui, yhtiö pyytää Fivaa tutkimaan pankkeja.

Talous
 
Jussi Nukari
Anne Berner (kesk)
Anne Berner (kesk) Kuva: Jussi Nukari

Valtion lentoasemayhtiö Finavia perui perjantaina kerran tekemänsä päätöksen haastaa vuosien 2010–2011 hallitus ja johto oikeuteen. Yhtiön hallitus päätti jo syyskuussa nostaa vahingonkorvauskanteet 34 miljoonan euron johdannaistappioista, mutta liikenneministeri Anne Bernerin (kesk) tahdosta hallitus selvitti asiaa lisää ja teki uuden päätöksen.

Finavia tiedotti perjantaina, että hallitus päätyi ratkaisuunsa perehdyttyään useisiin asiasta tehtyihin asiantuntijalausuntoihin. Tiedotteen mukaan hallitus oli ”yksimielinen asiakokonaisuudesta”.

Hallitus teki päätöksensä minimimiehityksellä kolmihenkisenä. Yhtiöstä on lähtenyt syksyllä neljä hallituksen jäsentä.

Finavian hallitus on työskennellyt loppusyksyn riitaisena. Yhtiön hallituksen puheenjohtaja Riitta Tiuraniemi erosi joulukuun alussa protestiksi sille, että Berner ja liikenneministeriö puuttuivat ”hyvän hallinnon vastaisesti” johdannaissotkujen selvittämiseen.

Toinen hallituksen jäsen Pirkko Salminen jätti Finavian viime keskiviikkona. Hänkin oli tyytymätön johdannaistappioiden vastuullisten etsimiseen.

Johdannaistappiot ja niiden vastuulliset ovat jo poliisitutkinnassa, joten rikosoikeudellinen vastuu sijoituksista selviää Finavian päätöksistä riippumatta.

Finavia päätti perjantaina käynnistää jälleen uuden prosessin selvittelyssä. Se pyytää Finanssivalvontaa tutkimaan, ovatko ei-suojaavia johdannaissopimuksia myyneet pankit toimineet ”lain ja hyvän pankkitavan mukaisesti”.

Suurimman osan spekulatiivisista johdannaisista myi Sampo Pankki eli nykyinen Danske. Pienen määrän johdannaisia kauppasi ruotsalainen SEB ja suomalainen Pohjola.

Liikenneministeriö kehui perjantaina tiedotteessa Finavian hallituksen työskentelyä. Finavian hallitus kehui valvojansa liikenneministeriön työskentelyä jo tiistaina.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat