Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Jollan toiminta jatkuu – yritys varmisti uuden sijoituksen ja suuremmasta rahoituksesta neuvotellaan

Yhtiön tavoitteena on jatkaa toimintaansa puolella entisestä työvoimasta

Talous
 
Roni Rekomaa / Lehtikuva
Jolla esitteli tablettinsa Helsingissä elokuussa.
Jolla esitteli tablettinsa Helsingissä elokuussa. Kuva: Roni Rekomaa / Lehtikuva

Ohjelmistoyhtiö Jollan toiminta jatkuu. Yhtiö sai kolmannen pääomasijoituskierroksen onnistuneesti päätökseen, ja Jollan mukaan näköpiirissä on useita uusia lisensointikumppanuuksia. Uuden sijoituksen suuruutta ei kerrottu.

”Tämä sijoitus liittyy isompaan rahoituskuvioon, josta neuvottelemme sijoittajien kanssa. Sen takia tämän sijoituksen summaa ei nyt kerrottu”, sanoo Jollan viestintäjohtaja Juhani Lassila.

”Jolla on nyt onnistuneesti päässyt pois kolmannesta kuolemanlaaksosta ja on valmiina jatkamaan Sailfish OS -käyttöjärjestelmävaihtoehdon viemistä maailmalle. Tämä viimeisin haaste oli Jollalle kaikista vaikein, ja siitä ulospääseminen todistaa, että motivoituneilla tiimeillä voi saavuttaa suuria asioita”, Jollan hallituksen puheenjohtaja Antti Saarnio kertoo yhtiön tiedotteessa.

Jolla ilmoitti marraskuussa hakeutuvansa yrityssaneeraukseen, koska nyt päätökseen saatu rahoituskierros viivästyi. Marraskuussa yhtiö kertoi myös lomauttavansa suurimman osan 90 työntekijästään. Nyt tavoitteena on jatkaa toimintaa noin puolella entisestä työvoimasta, sanoo viestintäjohtaja Lassila.

”Organisaatio täytyy saada taas kasattua niin, että pystymme palvelemaan kaikkia asiakkaitamme.”

Yrityssaneerauksen suhteen Jollan yhtiökokous tekee päätöksiä uudenvuoden aikoihin. Tällä hetkellä yhtiöllä on käräjäoikeudelta väliaikainen suoja velkojia kohtaan.

Jolla perustettiin neljä vuotta sitten, jolloin se ryhtyi kehittämään Nokian hylkäämää Meego-käyttöjärjestelmää matkapuhelimiin. Käyttöjärjestelmän nimi on Sailfish. Nyt julkistettu uusi sijoitus yhtiöön varmistaa Sailfishin jatkokehityksen. Samalla Jolla aikoo itse keskittyä Sailfishin ytimen kehittämiseen ja ohjelmistopäivityksiin. Paikallisen kehittämisen yhtiö aikoo jättää kumppaneille BRICS-maissa, erityisesti Venäjällä ja Intiassa.

”Tähän asti Jolla on start-up-yrityksenä kantanut vastuun kaikista Sailfish OS:n korkeista kehittämiskuluista ja koko projektin rahoittaminen on ollut hyvin haastavaa”, hallituksen puheenjohtaja Saarnio sanoo yhtiön tiedotteessa.

Yhtiöllä on myös taulutietokoneprojekti, joka ajautui ongelmiin syksyllä. Joukkorahoituksella etukäteen maksettuja laitteita ei pystytty toimittamaan sovitun aikataulun mukaisesti, kun laitteiden näyttötoimittaja oli pakko vaihtaa teknisistä syistä.

”Tabletteihin liittyen olemme tekemässä erillistä suunnitelmaa, miten projekti hoidetaan loppuun”, viestintäjohtaja Lassila sanoo.

Jolla uskoo, että mobiilikäyttöjärjestelmämarkkinoilla on kysyntää asiat eri tavalla tekeville käyttöjärjestelmille.

”Ilman yksityisyydensuojaa ja tietoturvaratkaisuja on vaikea nähdä, että yksittäiset kuluttajat, yritykset ja yhteisöt voisivat luottavaisesti jakaa kaikkia tietojaan nykyisissä mobiilijärjestelmissä. Uskomme vahvasti, että maailma tarvitsee vaihtoehtoja”, hallituksen puheenjohtaja Saarnio sanoo yhtiön tiedotteessa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat