Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kolme suurinta myyttiä taloudesta

Talous
 
Helsingin Sanomat

Myytti 1: Julkiset alijäämät ovat aina vaarallisia ja julkinen velka – vaikka valtio olisi velkaa omassa valuutassaan omille kansalaisilleen – aina taakka.

”On virhe rinnastaa valtio perheeseen, koska niiden välillä on useita eroja. Kansakunnan todellinen vauraus on sen maissa, rakennuksissa, laitteissa sekä kansalaisten osaamisessa ja tiedoissa.

On aikoja, kun tämä vauraus rapautuu, jos yksityinen sektori ei löydä tuottavia kohteita säästöilleen, ja valtio ei silti käytä enemmän rahaa kuin se verottaa.”

Myytti 2: Sääntelemättömät kilpailulliset markkinat johtavat ihmisten kannalta aina parhaaseen lopputulokseen.

”Kuten monessa myytissä, tässäkin on ripaus totuutta. Vapaat markkinat ovat joskus paras tapa organisoida monimutkaista taloudellista toimintaa.

Mutta niin kauan kuin kuluttajat ovat epätäydellisiä ihmisolentoja – alttiita valheille ja vääristelylle – kilpailun voima ajaa myyjiä käyttämään heitä hyväkseen. Tarvitsemme kilpailullisia markkinoita, mutta myös sääntelyä asettamaan reilut pelisäännöt ja valvomaan niiden toteutumista.”

Myytti 3: On olemassa helppoja sekä nopeita tapoja nostaa talouden pitkän aikavälin kasvuvauhtia.

”On helppo sekoittaa nopea palautuminen taantumasta nopeaan ’kasvuun’. Niissä on olennainen ero. Taantumasta noustaan nopeasti, koska talous käyttää olemassa olevia mutta vajaakäytöllä olleita resursseja, kuten työvoimaa.

Taantuma on seurausta juuri resurssien vajaakäytöstä. Itse resurssien nopea kasvattaminen on kuitenkin paljon vaikeampaa ja hitaampaa.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat