Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tornivaara finanssialan keskusliiton johtoon

Liitto poikkesi normaalista puheenjohtajuuskierrosta korostakseen riippumattomuuttaan OP:n ja Ifin kiistassa.

Talous
 
Markku Ulander / Lehtikuva
Risto Tornivaara
Risto Tornivaara Kuva: Markku Ulander / Lehtikuva
Tästä on kyse

OP-ryhmä vetäytyi Finanssialan keskusliitosta

 OP-ryhmän johtokunta päätti, että OP-ryhmä pidättäytyy toistaiseksi kaikesta toiminnasta Finanssialan keskusliitossa (FK).

 Päätös merkitsi OP-ryhmän pääjohtajan Reijo Karhisen vetäytymistä FK:n puheenjohtajuudesta.

 OP:n mukaan se osallistuu kuitenkin Vakuutus- ja rahoitusneuvonta Finen ja vahinkovakuutuksen lakisääteisten vakuutuskeskusten toimintaan.

Finanssialan keskusliiton hallitus valitsi lauantaiaamuna puhelinkokouksessa liiton väliaikaiseksi puheenjohtajaksi Danske Bankin Suomen-toimitusjohtajan Risto Tornivaaran.

Puheenjohtajan paikka jäi vapaaksi, kun OP-ryhmän pääjohtaja Reijo Karhinen vetäytyi puheenjohtajuudesta maanantaina protestiksi vakuutusyhtiö Ifin tekemälle kantelulle.

FK poikkesi valinnassa liiton normaalikäytännöstä, jonka mukaan puheenjohtajuus kiertää OP-ryhmän, Sammon, Nordean ja Lähi-Tapiolan välillä kahden vuoden jaksoissa. If on osa Sampoa, joka omistaa myös yli 20 prosenttia Nordeasta.

Tornivaaran valinnalla haluttiin FK:n hallituksen sihteeerin Lea Mäntyniemen mukaan korostaa sitä, ettei FK ole osapuoli jäsenten välisessä kilpailuoikeudellisessa kiistassa.

FK:n puheenjohtaja on normaalisti edustanut finanssialaa Elinkeinoelämän keskusliiton hallituksessa ja ollut käytännössä EK:n varapuheenjohtaja.

FK:n hallitus ei ottanut lauantaina kantaa siihen, kuka alaa EK:ssa jatkossa edustaa. Mäntyniemen mukaan asiasta käydään vielä jatkokeskusteluja.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat