Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Finavian Sailas haluaa yhtiökokouksen päättämään kanteista: ”Valta- ja vastuuasemista ollut epäselvyyttä”

Talous
 
Jussi Nukari / Lehtikuva
Harri Sailas on Finavian hallituksen uusi puheenjohtaja.
Harri Sailas on Finavian hallituksen uusi puheenjohtaja. Kuva: Jussi Nukari / Lehtikuva

Lentokenttäyhtiö Finavian hallituksen uusi puheenjohtaja Harri Sailas katsoo, että valtio-omistajan eli liikenne- ja viestintäministeriön olisi hyvä kutsua koolle yhtiökokous päättämään vahingonkorvauskanteista.

Finavian hallitus päätti viime syksynä nostaa kanteet entistä hallitusta ja toimivaa johtoa kohtaan, mutta hallitus perui tämän päätöksen joulukuun alussa

”Valta- ja vastuuasemista on ollut sen verran epäselvyyttä, että Finavian yhtiökokouksen olisi hyvä tehdä päätös”, hallituksen puheenjohtaja Sailas sanoo. Haastattelun jälkeen tiistai-iltana Sailas ilmoitti tiedotteessa, ettei esitä ”pikaista” kokousta.

Edellinen hallituksen puheenjohtaja ja yksi hallituksen jäsen ovat eronneet tehtävistään protestina liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerin (kesk) omistajaohjaukselle.

Valtiontalouden tarkastusvirasto (VTV) päätti tehdä Finaviaan ja ministeriöön laillisuustarkastuksen jo tämän vuoden puolella, jotta ministeriölle jäisi aikaa pitää yhtiökokous ennen vuodenvaihdetta.

Finavian entisen hallituksen ja johdon haastamiseksi umpeutuu osaltaan vuoden vaihteessa, jonka jälkeen päätyy kanneoikeus 2010 tehdyistä johdannaissopimuksista. Finavia ilmoitti tiistaina, että pääosa 34 miljoonan euron tappiot aiheuttaneista sopimuksista tehtiin 2011.

Valtio omistaa Finavian kokonaan, joten ministeriö voi halutessaan järjestää yhtiökokouksen nopeasti.

Valtiontalouden tarkastusvirasto haluaa laillisuustarkastuksellaan vastauksen muun muassa siihen, miksi Finavian into hakea johdannaistappioiden maksajaa hiipui Bernerin aloitettua liikenne- ja viestintäministerinä.

Jostain syystä ministeri Berner ei ole halunnut ottaa kannepäätöstä esille yhtiökokouksessa, vaikka Finavian yhtiökokous pidettiin kaksi viikkoa sitten. Tiistaina Berner sanoi, että edelleen on mahdollista nostaa siviilikanteita vuoden 2011 ja sen jälkeen tehdyjen johdannaisten vastuista.

Ministeri Berner on sanonut toimineensa Finaviassa hyvän hallinnon mukaisesti. Hänen johtamansa liikenne- ja viestintäministeriö tiedotti tiistaina, että ministeriö ja Finavia pitävät VTV:n laillisuustarkastusta hyvänä ja tarpeellisena.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat