Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Joulun hittileluja ovat legot ja lautapelit

Legopalikat olleet tänäkin jouluna suosittuja, etenkin jos ne liittyvät Star Wars ja Frozen elokuviin. Myös lautapelejä on ostettu paljon. Niitä myöhäinen lahjanostaja löytää leluhyllystä legoja todennäköisemmin.

Talous
 
Inhoatko paketointia? Ammattilainen kertoo, miten selviydyt pahimmistakin haasteista
Inhoatko paketointia? Ammattilainen kertoo, miten selviydyt pahimmistakin haasteista
Lahjapakkaaja Janina Tolvanen näyttää, miten käärit hankalankin malliset lahjat kauniisti pakettiin. Toimittaja: Elina Väntönen, kuvaus ja leikkaus: Arttu Luhtala, musiikki: "Deck the Halls B" Kevin MacLeod (incompetech.com).

Kun suomalaiset lapset rapistelevat huomenna jouluaattona auki lahjojaan, on todennäköistä että kimaltavan paperin alta paljastuu joko Tähtien sota tai Frozen -elokuvan inspiroimia leluja.

”Kaikki legot ovat olleet tosi suosittuja, mutta etenkin Star Wars -legot ovat menneet kuumille kiville eikä jäljellä ole mitään”, sanoo Helsingin Kannelmäessä sijaitsevan Kaaren Prisman käyttötavarapuolen myyntipäällikkö Päivi Valtonen.

Valtosen mukaan Star Wars -legot myytiin loppuun viikonlopun aikana.

”Viime viikonloppu oli leluissa muutenkin se isoin myyntipiikki.”

Star Wars -legojen lisäksi Disneyn Frozen-lastenelokuvan legot ja muut oheistuotteet.

”Voisi melkein sanoa, että kaikki missä vaan näkyy Frozen on ollut suosittua. Nuket, valtikat... Kaikki elokuvaan liittyvä”, Valtonen sanoo.

Muita joulun hittileluja ovat olleet Minions eli Kätyrit-animaation oheislelut, saksalaisen Schleichin hevossarja sekä lasten animaatiosarjan Ryhmä Haun oheislelut.

”Pienet koirat ja koko se sarja kokonaisuudessaan. Esimerkiksi sarjan leluihin kuuluva vartiotorni on ollut hurjan suosittu ja loppunut jo muutama viikko sitten.”

Eivätkä legot ole ainut joulun suosikkilahja, jonka nimen kuullessaan aikuinenkin ymmärtää, mistä on kysymys.

Valtosen mukaan perinteiset lautapelit ovat olleet tänä jouluna yllättävän suosittuja. Afrikan tähdet ja Stigan jääkiekkopelit ovat kadonneet leluosaston hyllyistä nopeaa tahtia.

”Viime vuonna tässä vaiheessa niitä oli vielä selvästi enemmän jäljellä. Ja vaikka niiden suosioon on reagoitu tilaamalla niitä enemmän, on niitä silti myyty paljon. Lautapelit ovat tosi in.”

Stockmannin Jumbon ja Itäkeskuksen tavarataloissa tilanne on samanlainen. Vanhemmat ovat auttaneet joulupukkia hankkimalla lapsilleen erityisesti tanskalaisen lelunvalmistajan Lego Groupin muovisia palikoita. Molempien tavaratalojen leluosastojen legohyllyt alkoivat näyttää keskiviikkona puolenpäivän aikaan tyhjältä.

Erityisen suosittuja ovat Stockmannillakin olleet Disneyn Frozen-elokuvan lelut ja oheistuotteet. Monet niistä onkin jo ehditty myydä loppuun.

Sekä Itäkeskuksen että Jumbon Stockmanneilla oli vielä keskiviikkona jäljellä jonkin verran Tähtien sota -elokuvaan liittyviä leluja ja oheistuotteita. Suosittuja ovat tänä jouluna myös Stockmannin mukaan olleet klassiset lautapelit, kuten esimerkiksi Afrikan tähti.

Entä Helsingin ulkopuolella? S-ryhmästä kerrotaan, että myös esimerkiksi Jyväskylän Seppälässä sijaitsevassa Prismassa on myyty loppuun Legon Frozen-jäälinna. Frozen-elokuvan oheistuotteiden suosio on joulun alla ollut muutenkin suurta.

Samoin Seppälän Prismassa on jo ehditty myydä loppuun lasten animaatiosarjan Ryhmä Haun oheislelut, Minions eli Kätyrit-animaation oheisleluihin kuuluva pierupyssy ja pelivalmistaja Algan Stop the Chrono Bomb -peli.

Seppälän Prismasta kerrotaan myös, että asiakkaat ovat soitelleen etsimiensä lelujen perään niin pääkaupunkiseudulta kuin Torniostakin. Vaikka Frozen-legot on myyty loppuun, on hyllyissä vielä esimerkiksi toisenlaisia legoja sekä lautapelejä.

mgortz
Disneyn Frozen -elokuvan oheistuotteet ovat menneet tänä jouluna hyvin kaupaksi.
Disneyn Frozen -elokuvan oheistuotteet ovat menneet tänä jouluna hyvin kaupaksi.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat