Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

McDonald’sin vetovoima on hiipunut

Suomessa yhtiön on ajanut ahtaalle kova kilpailu.

Talous
 

Yhdysvaltalainen McDonald’s on ollut vuosikaudet pikaruokamaailman ykkönen, mutta parin viime vuoden aikana kultaisten kaarien viehätys on hiipunut.

Suurimmalla markkinalla Yhdysvalloissa yhtiö on menettänyt asiakkaita kahdella rintamalla.

Asiakkaat ovat yhä useammin valinneet Burger Kingin tai jonkin muun saman hintaluokan kilpailijan, ja toisaalta osa on siirtynyt ruokailemaan hieman laadukkaampiin ketjuihin, kuten meksikolaista ruokaa tarjoavaan Chipotleen.

Aasiassa yhtiön asiakkaat ovat pelästyneet kohuja. Kiinassa ruokaa toimittanut tehdas jäi viime vuonna kiinni pilaantuneen lihan käyttämisestä.

Viime vuonna McDonald’sin myynti poikkeuksellisesti väheni, ja tulos oli heikoin sitten vuoden 2010.

Yhtiö on vaikeuksissa myös viranomaisten kanssa. EU:n komissio alkoi joulukuun alussa tutkia yhtiön verotusta Euroopassa. Komission mukaan McDonald’s on ohjannut rojaltimaksuja Luxemburgiin, jossa toimiva yhtiö ei ole maksanut juuri lainkaan veroja voitoistaan.

Käännöksen tekeminen uskottiin viime keväänä brittiläisen Steve Easterbrookin vastuulle. Easterbrookin johdolla yhtiön myynti on alkanut kasvaa.

McDonald’s pyrkii yhä voimakkaammin eroon itse omistamistaan ravintoloista. Yhtiö on linjannut, että franchising-periaatteella toimivien ravintoloiden osuus kasvaa nykyisestä 81 prosentista 95 prosenttiin.

Muutos on meneillään myös Suomessa. Vuosi sitten yhtiöllä oli kaksitoista omaa ravintolaa, mutta tätä nykyä niitä on enää kuusi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat