Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

TS: Danske Bank ryhtyy veloittamaan automaatilla tehdyistä käteisnostoista

Talous
 
HS

Danske Bank ryhtyy veloittamaan asiakkailtaan automaatilla tehdyistä käteisnostoista, jos omalta tililtään nostaa rahaa useammin kuin viidesti, uutisoi Turun Sanomat.

Danske Bank on lehden mukaan tiedottanut asiakkailleen, että huhtikuusta lähtien ensimmäiset viisi käteisnostoa kuukaudessa ovat asiakkaille ilmaisia, mutta sen jälkeen jokainen nosto maksaa asiakkaalle 60 senttiä. Käteisen nostaminen on pankin asiakkaille maksanut jo aiemmin viiden ilmaisnoston jälkeen silloin, kun nosto on tehty kaupan kassalta. Käteisen nostaminen onnistuu muun muassa K-kaupoissa sekä Tokmannin myymälöissä.

Konttorissa käteisen nostaminen omalta tililtä säilyy Danske Bankin asiakkaille ainakin toistaiseksi ilmaisena.

Viestintäjohtaja Anu Iivonen sanoo lehdelle, että muutoksen taustalla on pankin halu yhtenäistää palvelumaksuja ja kattaa käteisnostoista pankille aiheutuvia kuluja.

Myös S-pankki ryhtyi laskuttamaan asiakkaitaan käteisnostoista aiemmin tänä vuonna. S-pankin asiakas voi tehdä viisi automaattinostoa kuukaudessa ilmaiseksi, mutta sen jälkeen jokainen nosto maksaa euron.

Turun Sanomien mukaan vastaava käytäntö on myös Handelsbankenilla ja Liedon Säästöpankilla. Handelsbankenilla yli viiden menevistä Otto-automaatista tehdyistä nostoista veloitetaan 50 senttiä nostolta. Muista kuin Otto-automaateista tehdyistä nostoista asiakkaat maksavat euron ja kaksi prosenttia nostettavasta summasta. Liedon Säästöpankissa nostot maksavat viiden ilmaisnoston jälkeen 75 senttiä nostolta.

Ålandsbankenissa asiakkailta veloitetaan 60 senttiä jokaisesta alle 80 euron nostosta, mutta kaikki sitä suuremmat nostot ovat ilmaisia.

Nordeassa asiakkaita ei laskuteta Otto-automaateilla tehdyistä käteisnostoista.

”Toistaiseksi tällaista ei ole suunnitteilla, eli Otto-automaateilla nostot ovat ilmaisia ja valtaosa automaateista on Ottoja. Muilla automaateilla nostoista peritään maksu”, Nordean tiedottaja Jan Paavilainen sanoo.

Muilla kuin Otto-automaateilla nostot maksavat Nordean asiakkaille 75 senttiä kappaleelta.

Ylen mukaan myöskään OP-pankilla ei ole suunnitelmia käteisnostojen muuttamisesta maksulliseksi.

Vuonna 2012 Kuluttajavirasto oli huolissaan siitä, että pankit olivat alkaneet rajoittamaan käteisen saamista konttoreista. Tuolloin esimerkiksi joka kolmannesta Nordean konttorista ei saanut nostettua lainkaan käteistä ja osassa konttoreita käteisen nostaminen oli mahdollista vain kello 10 ja 13 välillä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat