Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Osakeguru Warren Buffettin taika ei toiminut tänä vuonna: sijoitustuotot jäivät selvästi muista

Talous
 
Rick Wilking / Reuters
Warren Buffett
Warren Buffett Kuva: Rick Wilking / Reuters

Yhdysvaltalaisen sijoittajan Warren Buffettin historia osakemarkkinoilla hakee vertaistaan, mutta päättyvä vuosi ei ole sujunut hyvin.

Buffettin sijoitusyhtiön Berkshire Hathawayn osakkeen kurssi on laskenut vuoden alusta yli 11 prosenttia, kun taas suuria yhdysvaltalaisyhtiöitä seuraava pörssi-indeksi S&P 500 on noussut prosentin.

Talouslehti Financial Timesin (FT) mukaan Berkshire Hathawayn vuosi verrattuna muihin pörssiyhtiöihin on sujunut heikoimmin sitten vuoden 2009.

Kyseessä on FT:n mukaan vasta 11. kerta, kun yhtiön osakekurssi laskee kokonaisen vuoden aikana. Buffett nousi Berkshire Hathawayn johtoon vuonna 1965.

Buffett kuuluu niihin harvoihin sijoittajiin, jotka ovat pystyneet päihittämään markkinat selvällä erolla vuosikymmenten ajan. Viime vuodet ovat kuitenkin sujuneet keskinkertaisesti.

Viiden viime vuoden aikana Berkshire Hathawayn kurssi on kehittynyt kutakuinkin samoin kuin S&P 500 -indeksi. Molemmat ovat nousseet noin 65 prosenttia.

Kun katsotaan kymmentä viime vuotta, Buffett on edellä muuta markkinaa. Yhtiön kurssi on noussut 126 prosenttia, S&P 500 -indeksi 67 prosenttia.

Yksi yleinen selitys ”Omahan oraakkelin” menestyksen hiipumiselle on yhtiön koko. Berkshire Hathaway on jo niin kookas yhtiö, että sen on vaikea löytää riittävän suuria sijoituskohteita, jotka tuottaisivat muuta markkinaa paremmin.

FT löytää Berkshire Hathawayn heikolle vuodelle muutamia selityksiä.

Monet Berkshire Hathawayn omistamista logistiikka- ja teollisuusyrityksistä palvelevat öljy- ja kaasu- sekä maatalousalan yrityksiä, joilla menee heikosti raaka-aineiden halventumisen takia. Lisäksi muutamilla yksittäisillä yrityksillä, kuten American Expressillä ja IBM:llä, on takanaan huono vuosi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat