Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ensimmäiset kaupat laajentavat aukioloaan jo tänään

Talous
 
Mikko Stig / Lehtikuva
Kaupat saavat ensi vuonna olla auki vapaasti eli milloin tahansa. K-ryhmässä aukioloajat tulevat vaihtelemaan melko paljon paikkakunnittain.
Kaupat saavat ensi vuonna olla auki vapaasti eli milloin tahansa. K-ryhmässä aukioloajat tulevat vaihtelemaan melko paljon paikkakunnittain. Kuva: Mikko Stig / Lehtikuva

Vähittäiskaupan ketjuista S-ryhmä ja Suomen Lähikauppa laajentavat myymälöidensä aukioloaikoja heti kun se on mahdollista eli tänään uudenvuodenpäivänä.

Lidlissä ja K-ryhmässä siirtymä tapahtuu hieman hitaammassa aikataulussa.

S-ryhmästä ensimmäiset myymälät hyödyntävät uusia aukiolon mahdollisuuksia heti uudenvuodenpäivänä. Lauantaina 2. tammikuuta aukioloajat pitenevät lähes 200 kaupassa ja helmikuun alkuun mennessä laajemmilla aukioloajoilla toimii yli 500 myymälää.

Myös Suomen Lähikauppa pitää ison osan Siwoista ja Valintataloista auki uudenvuodenpäivänä.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö vahvisti keskiviikkona eduskunnan joulukuisen päätöksen kumota kauppojen, kampaamojen ja parturien aukioloaikoja säädelleen lain.

K-ryhmässä uudet aukioloajat hahmottuvat tammi-helmikuun aikana, kun uusia työvuorolistoja tehdään.

K-ryhmässä aukioloajat tulevat vaihtelemaan melko paljon paikkakunnittain, mutta etukäteistietojen mukaan ryhmän noin 900 myymälästä valtaosa aikoo laajentaa aukioloaan.

Näin tapahtuu etenkin viikonvaihteissa lauantaina ja sunnuntaina.

Lidlissä uudenvuoden tienooseen lakimuutos ei vielä vaikuta, mutta loppiaisena lähes kaikki Lidl-myymälät ovat lakimuutoksen ansiosta avoinna.

Lidlin toimitusjohtaja Lauri Sipponen sanoo tiedotteessa, että yhtiö tarkastelee aukioloaikoja paikkakunnittain ja myymälöittäin.

”Tietyillä paikkakunnilla esimerkiksi voi mökkien paluuliikenteen vuoksi olla tarvetta pidentää aukioloa kesäsunnuntaisin. Tärkeää on, että pidemmät aukiolot eivät aiheuta painetta nostaa hintoja.”

Suomen Lähikaupan markkinointi- ja kehitysjohtaja Jonas Stjernberg sanoo, että työntekijöille on tarjottu uudenvuodenpäivänä lisätyövuoroja vapaaehtoisuuden pohjalta ja mahdollisimman monta kauppaa pidetään auki.

S-ryhmässä esimerkiksi Kirkkonummen Prisma ja Siuntion S-market pitävät ovensa auki uusilla sunnuntaiaukioloilla jo uudenvuodenpäivänä.

Pirkanmaalla, Keski-Suomessa, Pohjois-Savossa ja Keski-Pohjanmaalla laajennettuihin aukioloihin siirrytään lauantaina.

Pääkaupunkiseudulla Pohjois-Tapiolan ja Sokos Helsingin S-marketit ovat lauantaista lähtien auki ympäri vuorokauden. Pääkaupunkiseudun muiden kauppojen aukioloajat laajenevat 11. tammikuuta.

”Muutokset riippuvat siitä, miten työvuoroista on ehditty paikallisesti sopia”, valikoimajohtaja Ilkka Alarotu S-ryhmän marketkaupasta sanoo.

Stockmann tiedotti maanantaina, että se pidentää kaikkien Suomen tavaratalojensa aukioloaikoja viikonloppuisin, mutta muutokset astuvat voimaan vasta helmikuun alussa. 1.2. alkaen tavaratalot palvelevat lauantaisin 9–19 (Jumbossa klo 21 asti) ja sunnuntaisin ja erikseen ilmoitettuina juhlapyhinä 11–18.

Lisäksi kaikki Stockmann-tavaratalot ovet auki muun muassa helatorstaina ja helluntaina, minkä lisäksi juhlapyhien aattojen aukioloajat pitenevät.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat