Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Finnair vuokraa uusia koneita ja lisää istuimia kasvavaan Euroopan-liikenteeseen

Talous
 
Sirpa Räihä / HS
Kuvassa Finnairin lippulaivakone, uusi A350 -kone Toulousessa Ranskassa lokakuun alussa. Vuokrattavat koneet ovat tyyppiä A321.
Kuvassa Finnairin lippulaivakone, uusi A350 -kone Toulousessa Ranskassa lokakuun alussa. Vuokrattavat koneet ovat tyyppiä A321. Kuva: Sirpa Räihä / HS

Finnair vuokraa neljä uutta Airbus A321-konetta BOC Aviation -yhtiöltä. BOC Aviation on Singaporessa toimiva Bank Of Chinan lentokonevuokraukseen erikoistunut tytäryhtiö.

Finnair odottaa, että koneet saadaan Finnairin käyttöön vuoden 2017 ensimmäisten kuuden kuukauden aikana. Niiden vuokrasopimusten kesto on vähintään kahdeksan vuotta siitä ajankohdasta eteenpäin, kun koneet on toimitettu.

Finnair on vuokrannut kalustoa lyhytaikaisella vuokra-ajalla jo kesästä 2016. Kyseessä on kaksi A321 -lentokonetta, jotka on tarkoitettu käyttöön siirtymäajaksi siihen saakka, kunnes neljä BOC Aviationin konetta saadaan käyttöön.

Neljää vuokrakonetta operoi kokonaan Finnairin oma miehistö.

Järjestelyt liittyvät Finnairin laivastouudistukseen.

Kaukoliikenteen kasvun vuoksi syöttöliikenteen kapasiteettia kasvatetaan lisäämällä istuimien määrää kapearunkoisissa koneissa sekä korvaamalla pienimpiä lentokoneita suuremmilla.

A321 on Airbusin kapearunkoisista matkustajakoneista suurikokoisin, ja vuokrattavien koneiden matkustamossa on 209 istuinta.

Samalla Finnair myy korvattavia lentokoneitaan.

Yhtiö luopuu ainakin yhdestä ATR-potkurikoneesta ja kahdesta Embraer E170-suihkukoneesta, jotka poistuvat liikenteestä tammi-helmikuussa. Vanha, laajarunkoinen A340-lentokone myydään purettavaksi ensi vuoden kesäkuuhun mennessä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat