Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Länsiväylä: Relanderia ei vieläkään oikeuden eteen Sonera-sotkujen rahariidassa Espoossa

Oikeuden mukaan Relanderin asuinpaikka on Sveitsissä ja kanne olisi pitänyt nostaa sveitsiläisessä tuomioistuimessa.

Talous
 
Hannes Heikura
Kaj-Erik Relander (kesk.) asianajajiensa kanssa Soneran teleurkintajutun käsittelyssä Helsingin hovioikeudessa huhtikuussa 2006.
Kaj-Erik Relander (kesk.) asianajajiensa kanssa Soneran teleurkintajutun käsittelyssä Helsingin hovioikeudessa huhtikuussa 2006. Kuva: Hannes Heikura

Televiestintäyhtiö Soneran entisen toimitusjohtajan Kaj-Erik Relanderin ja vakuutusyhtiö AIG:n vuosien riita oikeudenkäyntikuluista jatkuu edelleen, kertoo espoolainen Länsiväylä-lehti.

Riita liittyy 2000-luvun alussa paljastuneeseen Soneran teleurkintaan, josta Relander sai ehdollisen vankeustuomion. Edellisen kerran rahariidan käsittely tyssäsi käräjillä vuonna 2009.

Käräjäoikeus jätti AIG:n kanteen tutkimatta, koska se ei ole oikea tuomioistuin käsittelemään oikeudenkäyntikuluja koskevaa riitaa. Oikeus katsoi, että Relanderin asuinpaikka on Sveitsissä ja kanne olisi siksi pitänyt nostaa sveitsiläisessä tuomioistuimessa.

Samalla oikeus määräsi vakuutusyhtiön korvaamaan Relanderille 18 000 euron arvosta oikeudenkäyntikuluja, Länsiväylä kirjoittaa.

AIG:n ja Relanderin riita koskee lähes puolen miljoonan euron oikeudenkäyntikuluja korkoineen.

Taustalla on se, että AIG myönsi aikanaan Soneralle yritysjohdon vastuuvakuutuksen, jossa myös Relander oli vakuutettuna. Yhtiö maksoi Relanderin kulut heti oikeusprosessissa, jonka lopussa Helsingin hovioikeus tuomitsi Relanderin vuonna 2007 ehdolliseen vankeuteen törkeistä viestintäsalaisuuksien loukkaamisista.

AIG perustelee vaatimusta sillä, että vakuutus ei kata tahallisesti aiheutettuja vahinkoja. Yhtiön mukaan Relander on myös hankkinut itselleen oikeudetonta etua epärehellisesti ja petollisesti.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat