Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suursijoittaja Warren Buffettin taika on alkanut hiipua

Berkshire Hathawayn osake on halventunut yli 11 prosenttia vuodessa.

Talous
 
Nati Harnik
Warren Buffettilla on tapana soittaa ukulelea sijoitusyhtiönsä Berkshire Hathawayn yhtiö kokouksessa.
Warren Buffettilla on tapana soittaa ukulelea sijoitusyhtiönsä Berkshire Hathawayn yhtiö kokouksessa. Kuva: Nati Harnik

Yhdysvaltalaisen suursijoittajan Warren Buffettin historia osakemarkkinoilla hakee vertaistaan, mutta päättyvä vuosi ei ole sujunut hyvin.

Buffettin sijoitusyhtiön Berkshire Hathawayn osakkeen arvo on laskenut vuoden alusta yli 11 prosenttia, kun taas suurten yhdysvaltalaisten yhtiöiden osakeindeksi S&P 500 on noussut prosentin.

Sanomalehti Financial Timesin mukaan Berkshire Hathawayn vuosi verrattuna muihin pörssiyhtiöihin on sujunut heikoimmin sitten vuoden 2009.

Kyseessä on lehden mukaan vasta 11. kerta, kun yhtiön osakekurssi laskee vuoden aikana. Buffett nousi Berkshire Hathawayn johtoon vuonna 1965.

Buffett on yksi harvoista sijoittajista, jotka ovat pystyneet päihittämään markkinat selvällä erolla vuosikymmenten ajan. Viime vuodet ovat kuitenkin sujuneet keskinkertaisesti.

Viiden viime vuoden aikana Berkshire Hathawayn kurssi on kehittynyt kutakuinkin samoin kuin S&P 500 -indeksi. Molemmat ovat nousseet noin 65 prosenttia.

Kun katsotaan kymmentä viime vuotta, Buffett on edellä muuta markkinaa. Yhtiön kurssi on noussut 126 prosenttia, S&P 500 -indeksi 67 prosenttia.

Yksi yleinen selitys ”Omahan oraakkelin” menestyksen hiipumiselle on yhtiön koko. Berkshire Hathaway on jo niin suuri yhtiö, että sen on vaikea löytää riittävän suuria sijoituskohteita, jotka tuottaisivat muuta markkinaa paremmin.

FT löytää Berkshire Hathawayn heikolle vuodelle muutamia selityksiä.

Monet Berkshire Hathawayn omistamista logistiikka- ja teollisuusyrityksistä palvelevat öljy- ja kaasu- sekä maatalousalan yrityksiä, joilla menee heikosti raaka-aineiden halventumisen takia. Lisäksi muutamilla yksittäisillä yrityksillä, kuten American Expressillä ja IBM:llä, on takanaan huono vuosi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat