Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Microsoft alkaa varoittaa sähköpostin käyttäjiä epäilemistään valtioiden tietomurroista

Moni internetjätti on tänä vuonna alkanut antaa erityisvaroituksia, jos se on havainnut valtioiden vakoiluyrityksiä sähköpostitileihin.

Talous
 
HS–Reuters
Sami Kilpiö
Microsoft on kahden vuoden ajan ilmoittanut havaitsemistaan tietomurtoriskeistä ohjelmissaan, mutta ei ole eritellyt hyökkääjän taustoja
Microsoft on kahden vuoden ajan ilmoittanut havaitsemistaan tietomurtoriskeistä ohjelmissaan, mutta ei ole eritellyt hyökkääjän taustoja Kuva: Sami Kilpiö

Tietotekniikkajätti Microsoft ilmoitti keskiviikkona alkavansa varoittaa asiakkaitaan, jos se epäilee jotain valtiota tietomurroista asiakkaiden sähköpostitileille.

”[– –] Alamme ilmoittaa erityisesti, jos meillä on todisteita siitä, että tietohyökkäyksen takana saattaa olla jokin valtio. On todennäköistä, että urkinta on silloin hienovaraisempaa ja sitä on vaikeampi havaita kuin silloin kuin hyökkääjinä ovat kyberrikolliset tai muut vastaavat”, yhtiö kirjoitti blogissaan keskiviikkoiltana.

Microsoft on kahden vuoden ajan ilmoittanut havaitsemistaan tietomurtoriskeistä ohjelmissaan, mutta ei ole eritellyt hyökkääjän taustoja.

Uutistoimisto Reuters tiedusteli Microsoftilta viime viikolla, miksi se ei ilmoittanut Kiinan vuonna 2011 uiguuri- ja tiibetiläisvähemmistön johtajiin kohdistamasta vakoilukampanjasta. Vakoilukampanjan kohteena oli myös diplomaatteja, viestinten työntekijöitä ja ihmisoikeusjuristeja.

Microsoftin omat asiantuntijat olivat Reutersin lähteiden mukaan tulleet johtopäätökseen, että vakoilun takana oli Kiinan valtio, mutta Microsoft ei silti kertonut asiasta Hotmail-sähköpostiohjelmansa käyttäjille. Hotmail-sähköpostin nimi on nykyisin Outlook.com.

Microsoft ilmoitti tuolloin lausunnossaan, ettei se voinut varmistua, mikä taho oli urkintahyökkäysten takana.

Useat internetjätit, kuten Facebook, Twitter ja Yahoo, ovat loppuvuodesta alkaneet antaa erityisvaroituksia havaitsemistaan valtioiden tekemistä tietomurroista.

Varoituskäytännön aloitti hakukoneyhtiö Google jo vuonna 2012. Googlen mukaan se antaa lähes joka kuukausi kymmenilletuhansille käyttäjilleen varoituksia valtioiden tietomurroista.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat