Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Stora Enso myy paperitehtaan Brasiliassa – tappio kymmeniä miljoonia euroja

Arapotin tehdas on ainoa päällystetyn aikakauslehtipaperin valmistaja Etelä-Amerikassa.

Talous
 

Metsäteollisuuden yhtiö Stora Enso suunnittelee myyvänsä osuutensa Arapotin tehtaasta Brasiliassa chileläiselle yhtiölle Papeles Bio Biolle. Kauppa olisi Stora Ensolle tappiollinen.

Stora Enso kertoo tiedotteessa, että omistuksesta luopuminen tukee yhtiön muutosta uusiutuvien materiaalien kasvuyhtiöksi.

Stora Enso omistaa nyt 80 prosenttia Paranássa sijaitsevasta tehtaasta, joka tuottaa aikakauslehtipaperia.

Osakkeiden kauppahinnaksi Stora arvioi 21 miljoonaa euroa. Myyntitappio on noin 27 miljoonaa euroa. Sen yhtiö aikoo esittää kaupan toteutuessa kertaluonteisena eränä kuluvan vuoden viimeisen neljänneksen tuloksessa.

Kaupasta seuraa Stora Ensolle myös valuuttakurssitappioita, joiksi yhtiö arvioi noin 30 miljoonaa euroa.

Kaupan arvioidaan toteutuvan vuoden 2016 ensimmäisen neljänneksen aikana.

Arapotin puuviljelmäyhtiö, joka omistaa 30 000 hehtaaria puuviljelmiä ja jossa Stora Ensolla on 20 prosentin omistusosuus, ei kuulu kauppaan.

Vuoden 2015 lukujen perusteella kaupan odotetaan pienentävän Stora Enson liikevaihtoa noin sata miljoonaa euroa. Omistusosuuden myynti vähentää Stora Enson nettovelkaa noin 18 miljoonaa euroa.

Viime vuonna Stora Enson liikevaihto oli noin kymmenen miljardia euroa.

Stora Enson Paper-divisioonan johtaja Kati ter Horst sanoo tiedotteessa, että Arapotin tehdas on teknisesti hyvässä kunnossa ja sillä on vakiintunut asiakaskunta. Ostajalla on sanomalehtipaperin tuotantoyksikkö lähellä tehdasta.

Arapotin tehdas on ainoa päällystetyn aikakauslehtipaperin (LWC) valmistaja Etelä-Amerikassa. Suurin osa tuotannosta myydään kotimaisille markkinoille ja loput muihin Latinalaisen Amerikan maihin. Se työllistää 320 henkilöä. Chileläinen metsäteollisuusyhtiö Arauco omistaa 20 prosenttia tehtaasta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat