Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

”Yksisarvisten” ykkönen on Uber

Talous
 
Helsingin Sanomat

1 Uber, arvo 46 miljardia euroa. Yhdysvaltalaista taksikyytejä välittävää yritystä pidetään maailman arvokkaimpana ”yksisarvisena”. Syksyllä tehdyn rahoituskierroksen perusteella yhtiön arvo on 46 miljardia euroa. Yhtiö toimii tätä nykyä Suomessa ja 67 muussa maassa.

2 Xiaomi, 41 miljardia. Kiinalainen Xiaomi ei ole länsimaissa tunnettu nimi, mutta puhelimia ja muuta elektroniikkaa valmistava yhtiö on Kiinan älypuhelinmarkkinoiden ykkönen. Yhtiö myi viime vuonna yli 60 miljoonaa älypuhelinta.

3 Airbnb, 23 miljardia. Uberin tapaan Airbnb ei ole varsinaisesti palvelun tuottaja vaan välittäjä. Uber välittää kyytejä, Airbnb majoitusta. Yhdysvaltalaisyritys kertoo välittävänsä majoitusta 190 maassa ja 34 000 kaupungissa.

4 Palantir Technologies, 18 miljardia. Yhdysvaltalaisyritys rakentaa erilaisia analytiikkaohjelmistoja. Palantirin ensimmäisiä asiakkaita olivat Yhdysvaltojen tiedusteluviranomaiset, mutta ohjelmistoja käytetään myös muun muassa rahoitusalalla.

5 Didi Kuaidi, 15 miljardia. Kiinalaisyritys syntyi, kun taksiyhtiöt Kuaidi Dache ja Didi Dache päättivät yhdistyä helmikuussa. Yhtiöt hallitsevat maan taksimarkkinaa. Suurimpiin omistajiin kuuluu japanilainen Softbank, joka myös omistaa enemmistön peliyhtiö Supercellistä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat