Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Outotec irtisanoo Suomesta yli sata – eniten Espoosta ja Lappeenrannasta

Talous
 
Mikko Stig / Lehtikuva
Outotecin pääkonttori Espoossa.
Outotecin pääkonttori Espoossa. Kuva: Mikko Stig / Lehtikuva

Kaivosteknologian yhtiö Outotec vähentää yhteensä 150 työpaikkaa Suomesta yt-neuvottelujen päätteeksi.

Vähennyksistä 105 on suoria irtisanomisia ja loput muunlaisia järjestelyjä, kuten määräaikaisten sopimusten päättymisiä, eläkejärjestelyjä ja irtisanoutumisia, yhtiö kertoo.

Neuvottelujen alkaessa marraskuussa henkilöstön vähennystarpeeksi arvioitiin enintään 160 vakinaista työpaikkaa.

Vähentyneen työkuorman ja uudelleenjärjestelyjen vuoksi työpaikkoja leikataan lähes kaikista Suomen toimipaikoista, eniten Espoosta ja Lappeenrannasta.

Vähennykset toteutetaan pääosin tammikuun 2016 loppuun mennessä. Outotec kertoo tukevansa irtisanottavia rahallisesti sekä tarjoavansa valmennusta uudelleen työllistymiseen ja yrittäjyyteen.

Vähennysten lisäksi tehdään lomautuksia ensi vuoden aikana Turulan ja Lappeenrannan tuotantoyksiköissä. Muiden yksiköiden lomautukset riippuvat markkinatilanteen ja Outotecin tilauskertymän kehittymisestä.

Henkilöstövähennysten ja lomautusten lisäksi vähennetään ulkoisen työvoiman käyttöä Suomessa noin 120 henkilötyövuodella, mistä syntyy yhtiön mukaan merkittäviä säästöjä.

Toimenpiteet ovat osa Outotecin viime vuoden lopulla käynnistämää 70 miljoonan euron vuosisäästöihin tähtäävää maailmanlaajuista kustannusrakenneohjelmaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat