Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kiinan osakemarkkina rauhoittui – keskuspankin väliintulo vaikutti

Talous
 
KIM KYUNG-HOON / Reuters
Mies tutki pörssikursseja pankkiiriliikkeessä Pekingissä tiistaina.
Mies tutki pörssikursseja pankkiiriliikkeessä Pekingissä tiistaina. Kuva: KIM KYUNG-HOON / Reuters

Kiinan osakemarkkinat rauhoittuivat tiistaina ja Shanghain pörssin pääindeksin arvo kääntyi nousuun maanantaina koetun romahduksen jälkeen.

Kaupankäynti lopetettiin maanantaina kesken päivän automaattisten valvontamekanismien toimesta, kun pääindeksin arvo oli ensin alentunut viisi prosenttia ja kaupankäynnin uudelleen alettua seitsemän prosenttia.

Tiistaina kauppa alkoi uutistoimisto Reutersin mukaan ensin laskevilla kursseilla, mutta kääntyi sitten nousuksi. Parhaimmillaan indeksi oli keskipäivän aikaan noussut maanantaista 0,8 prosenttia.

Nousua ei ilmeisesti olisi tapahtunut ilman Kiinan keskuspankin ja valvontaviranomaisten väliintuloa.

Keskuspankki välitti markkinoille lisää varoja runsaan 18 miljardin euron arvosta avomarkkinaoperaatioilla pitääkseen korkotasoa alhaalla.

Valuutanvälittäjien mukaan keskuspankki oli mukana myös valuuttamarkkinoilla vakiinnuttaakseen heikentynyttä juania. Monien mielestä valuutan heikentyminen oli maanantaina osasyy osakemarkkinoiden paniikkiin.

Väliintulollaan keskuspankki takasi valuutan asettumisen odotuksia korkeammalle. Se ei vastoin odotuksia pyrkinyt devalvoimaan juania auttaakseen vientiteollisuutta.

Osakemarkkinoiden valvontaviranomaiset ilmoittivat harkitsevansa uusia rajoituksia suurten osakemäärien omistajien osakemyynneille.

Viime kesänä asetettu kuuden kuukauden myyntikielto isoille instituutioille päättyy ensi maanantaina. Kiellon päättymisen on pelätty saavan aikaan uuden myyntirynnäkön.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat