Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

S-ryhmä: Loppiaisesta tullee hyvä kauppapäivä

Ruokakaupat ovat laajasti auki loppiaisena.

Talous
 
Tästä on kyse

Aukiolot laajenevat

  Kaupat, parturit ja kampaamot ovat vuoden alusta alkaen saaneet päättää vapaasti aukioloajoistaan.

  Taustalla on, että eduskunta kumosi liikeaikalain joulukuun puolivälissä.

  S-ryhmä aikoo pidentää yli 400 myymälän aukioloaikoja.

  Lidl on kertonut testaavansa ensi vuoden aikana erilaisia aukioloaikoja eri myymälöissä.

  Keskon kauppiaat päättävät kukin itse kauppojensa aukioloajoista, mutta valtaosa suurimmista K-kaupoista on jatkossa auki myöhempään varsinkin lauantai-iltaisin.

Ruokakaupat ovat laajasti auki loppiaisena. Kaikissa suurissa kaupparyhmissä valtaosa myymälöistä pitää ovensa auki. Tämän mahdollistaa kauppojen aukioloaikojen vapautuminen vuoden alusta.

S-ryhmän marketkaupan valikoimajohtaja Ilkka Alarotu uskoo, että loppiaisesta tulee hyvä kauppapäivä.

”Loppiainen on päivä, jolloin kauppoja kiinnostaa olla auki”, hän sanoo.

”Siitä voi tulla mahdollisesti hyvinkin iso kauppapäivä.”

Alarotu odottaa kassakoneiden kilinää muun muassa siksi, että Suomeen on saatu vihdoin lunta. Ihmiset saattavat olla kiinnostuneita hankkimaan talviurheiluvälineitä ja -vaatteita.

Lisäksi Suomessa on venäläisiä turisteja uudenvuoden lomallaan, kaupoissa jatkuvat alennusmyynnit ja ihmiset ovat viettäneet jouluna paljon aikaa kotonaan.

”Ihmiset ovat nyt mielellään liikenteessä ja lähtevät shoppailemaan”, Alarotu uskoo.

Myös Lidlin mukaan loppiaisena on perinteisesti ollut paljon asiakkaita, kun ihmiset palaavat joulun ja uudenvuoden vietosta ja valmistautuvat arkeen.

Alarotu arvioi, että muistakin arkipyhistä voi tulla hyviä kauppapäiviä nyt, kun kaupat saavat päättää aukioloajoistaan.

Useat sekä Lidlin että S-ryhmän myymälät olivat hakeneet jo ennen lakimuutosta poikkeuslupaa pitää ovensa auki loppiaisena. Poikkeuslupia on haettu aiempina vuosina muun muassa venäläisturistien palvelemiseksi. Nyt niitä ei enää tarvita.

S-ryhmän noin 900 myymälästä 630 on auki loppiaisena. K-kaupoista yli 500 pitää ovensa avoinna. Lidlin 150 myymälästä auki ovat melkein kaikki, vain 20 on kiinni loppiaisena.

Kaikkein laajimmin ovat avoinna Siwat ja Valintatalot. Niistä koko Suomessa vain kuusi pitää ovensa suljettuna. Suomen Lähikaupalle kuuluvat Siwat ja Valintatalot olivat laajasti auki myös uudenvuodenpäivänä.

Suomen Lähikaupan markkinointi- ja kehitysjohtaja Jonas Stjernberg pitää kokemuksia myönteisinä.

”Uudenvuodenpäivänä meillä oli auki 518 kauppaa, ja kokemukset ovat positiivisia. Asiakkaiden ostokäyttäytymisen perusteella näyttäisi siltä, että lähikauppojen entistä laajemmat aukioloajat ovat olleet tervetulleita”, hän toteaa tiedotteessa.

Lidlit ovat auki loppiaisena pääsääntöisesti kello 12–18, paitsi Helsingin Kampin Lidl kymmenestä kymmeneen. S-kaupat ovat auki aamupäivästä iltaan. K-ryhmän kauppojen aukiolot vaihtelevat myymäläkohtaisesti.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat