Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Selvitys: Finnair taas maailman turvallisimpien lento-yhtiöiden joukossa

Talous
 
Kimmo Mäntylä / Lehtikuva
Finnairin matkustajakone nousussa Helsinki-Vantaan lentokentältä.
Finnairin matkustajakone nousussa Helsinki-Vantaan lentokentältä. Kuva: Kimmo Mäntylä / Lehtikuva

Maailman turvallisin lentoyhtiö oli kolmatta kertaa peräkkäin australialainen Qantas, Airline Ratings -sivusto arvioi. Qantasin lennoilla ei suihkukoneaikakautena ole tapahtunut yhtään kuolemaan johtanutta onnettomuutta.

Kultamitalisijojen jälkeen sivusto listasi maailman 20 turvallisinta lentoyhtiötä niiden keskinäistä järjestystä täsmentämättä. 20:n kärjessä oli myös Finnair.

Muut 20:n turvallisimman listalle pääseet yhtiöt olivat Air New Zealand, Alaska Airlines, All Nippon Airlines, American Airlines, Cathay Pacifc Airways, Emirates, Etihad, Eva Air, Hawaiian Airlines, Japan Airlines, KLM, Lufthansa, SAS, Singapore Airlines, United Airlines, Virgin Atlantic ja Virgin Australia.

Kaikkiaan selvityksessä tutkittiin 407 lentoyhtiön turvallisuustilanne.

Viime vuosi vaikutti lentoturvallisuuden kannalta kauhealta. Maaliskuussa 150 ihmistä kuoli, kun saksalaisen Germanwings-yhtiön 28-vuotias lentoperämies ohjasi matkustajakoneen päin vuorta ilmeisesti tahallaan.

Marraskuussa taas ilmeisesti terroristien pommi pudotti Siinain yläpuolella Egyptissä venäläiskoneen, ja kaikki 224 koneessa ollutta kuolivat.

Traagiset onnettomuudet hämärtävät kokonaiskuvaa, sillä Aviation Safety -sivuston tilastojen mukaan viime vuoden lento-onnettomuuksissa kuoli tavallista vähemmän ihmisiä. Viime vuonna 560 ihmistä kuoli 16 lento-onnettomuudessa, kun kymmenen vuoden keskiarvo on 31 onnettomuutta ja 714 kuollutta.

Vuoden 2014 onnettomuudet olivat sen sijaan erittäin tuhoisia: 21 lento-onnettomuudessa kuoli kaikkiaan 986 ihmistä.

Lukuja voi suhteuttaa siihen, että viime vuonna koko maailmassa lennettiin 34 miljoonaa lentoa, joilla oli mukana 3,6 miljardia lentomatkustajaa. Luku on kaikkien aikojen korkein.

Lentoturvallisuuden huimasta paranemisesta kertoo se, että 50 vuotta sitten 1 597 ihmistä kuoli 87 onnettomuudessa, vaikka matkustajia oli vain 141 miljoonaa, 5 prosenttia nykyisestä määrästä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat