Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Olli Rehn tukee Ihalaisen ehdotusta paikallisesta sopimisesta: ”Luottamusta työpaikoilla on vahvistettava”

Talous
 
Kari Pullinen
Rehn halusi oma-aloitteisesti kertoa näkemyksistään HS:lle.
Rehn halusi oma-aloitteisesti kertoa näkemyksistään HS:lle. Kuva: Kari Pullinen

Työ- ja elinkeinoministeri Olli Rehn (kesk) pitää kansanedustaja Lauri Ihalaisen (sd) Korsossa keskiviikkona esittämiä ajatuksia Saksan mallin mukaisista yrityskohtaisista ”selviytymissopimuksista” rakentavina. Hän kehottaa työmarkkinaosapuolia perehtymään esitykseen ja pohtimaan sitä keskenään.

Selviytymisopimus tarkoittaa, että tilapäisesti vaikeuksissa olevan yrityksen henkilöstö joustaa eduistaan, mutta samalla yritys sitoutuu olemaan irtisanomatta väkeä.

Rehn ei ollut itse paikalla Korsossa kuuntelemassa puhetta, koska hän oli Strauss-konsertissa Finlandia-talolla, mutta hän kertoo tavanneensa Ihalaisen, joka kertoi etukäteen puheensa sisällöstä.

Rehn halusi oma-aloitteisesti kertoa näkemyksistään HS:lle.

”Jos paikallista sopimista halutaan edistää, pitää myös vahvistaa luottamusta työpaikoilla. Siksi pidin Laurin esitystä rakentavana.”

Rehn asetti joulun alla ministeriössään kolmikantaisen työryhmän pohtimaan paikallisen sopimisen edistämistä. Yhtenä asiana pohdittavaksi siinä tulee henkilöstön aseman vahvistaminen ja mahdollinen työntekijöiden edustus yhtiön hallituksessa.

Rehn sanoo pitävänsä Saksan ja Ruotsin esimerkkejä vakuuttavina näissä asioissa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat