Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Työttömyys vähenee yhä euroalueella

Talous
 

Yksi merkki euroalueen talouden elpymisestä on työttömyyden väheneminen.

Euroalueen kausivaihtelusta tasoitettu työttömyysaste oli marraskuussa 10,5 prosenttia, kertoi Euroopan tilastokeskus Eurostat keskiviikkona.

Lokakuussa työttömyysaste oli 10,6 prosenttia ja vuoden 2014 marraskuussa 11,5 prosenttia.

Tosin työttömyys on historiallisesti tarkasteltuna yhä poikkeuksellisen suurta. Työttömiä oli euroalueella marraskuussa 16,9 miljoonaa. Työttömien määrä väheni vuodessa 1,6 miljoonalla.

Marraskuussa työttömyysaste kasvoi vain kahdessa eurovaltiossa, Suomessa ja Itävallassa, jos vertailuajanjaksona pidetään marraskuuta 2014. Suomessa työttömyysaste kasvoi 9,0 prosentista 9,4 prosenttiin ja Itävallassa 5,6 prosentista 5,8 prosenttiin.

Vähäisintä työttömyys oli euroalueella Saksassa, jossa työttömyysaste oli 4,5 prosenttia.

Suurtyöttömyyden riivaamissa Kreikassa ja Espanjassa työttömyys on Eurostatin mukaan vähentynyt. Kreikassa työttömyysaste oli 24,6 prosenttia ja Espanjassa 21,4 prosenttia.

Eurostatin uusin tieto Kreikasta on syyskuulta. Espanjassa työttömyysaste supistunut vuodessa 2,3 prosenttiyksikköä ja Kreikassa 1,5 prosenttiyksikköä.

Nuorisotyöttömyys oli Kreikassa 49,5 prosenttia ja Espanjassa 47,5 prosenttia. Nuorisotyöttömyysaste tarkoittaa työttömien osuutta 15-24-vuotiaiden työllisten ja työttömien yhteismäärästä.

Kolmanneksi suurin nuorisotyöttömyysaste oli Italiassa, jossa se Eurostatin mukaan 38,1 prosenttia.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat