Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sähköasemaurakoitsija Infratek laajenee yrityskaupalla

Sähköasemaurakoitsija Infratek laajentaa toimintaansa Suomessa ostamalla Pohjolan Werkonrakennuksen (PWR). Pohjoismainen Infratek on johtava sähköasemaurakoitsija Suomessa.

Talous
 
Patrik Svedberg
Infratekin asentaja mittaamassa kantaverkon ohjauspiirin jännitettä.
Infratekin asentaja mittaamassa kantaverkon ohjauspiirin jännitettä. Kuva: Patrik Svedberg

Sähköasemaurakoitsija Infratek laajentaa toimintaansa Suomessa ostamalla Pohjolan Werkonrakennuksen (PWR).

Pohjoismainen Infratek on johtava sähköasemaurakoitsija Suomessa. Yrityksellä on vahva asema sähköasemien rakentamisessa ja kunnossapidossa. Sen asiakkaita ovat muun muassa Fingrid ja jakeluverkkoyhtiöt.

Pohjolan Werkonrakennuksella puolestaan on osaamista itse verkon rakentamisessa ja kunnostamisessa. Yhtiöt ovat tähän asti olleet toistensa aliurakoitsijoita.

Yhtiöt eivät julkista kauppasummaa.

”Uskomme, että Infratek ja PWR ovat erittäin vahva yhdistelmä. Tämän hankinnan myötä pystymme tarjoamaan korkealaatuisia palveluja asiakkaillemme kautta koko sähköverkon”, Infratekin toimitusjohtaja Lars Bangen sanoo yhtiön tiedotteessa.

Norjalaisesta Hafslund-energiayhtiöstä alkunsa saanut Infratek toimii kaikissa Pohjoismaissa.

Se osti Fortumin infrastruktuurin rakentamis- ja kunnossapitotoiminnot Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa 2009. Yhtiö poistui Oslon pörssistä toissa vuonna, kun se siirtyi kokonaan pääomasijoitusyhtiö Tritonin omistukseen.

Norjassa ja Ruotsissa yrityksellä on vahva asema jakeluverkkojen rakentamisessa ja kunnossapidossa.

Pohjoismaisen konsernin liikevaihto oli toissa vuonna 280 miljoonaa euroa ja liikevoitto 15 miljoonaa. Infratekin liikevaihto Suomessa oli toissa vuonna 28 miljoonaa 2014 ja se työllisti sata ihmistä.

Oulussa toimintansa aloittanut PWR on laajentunut Pohjois- ja Keski-Suomeen sekä Savoon ja Hämeeseen. Yrityksen liikevaihto oli toissa vuonna 18 miljoonaa euroa ja se työllistää 150 ihmistä.

Korjaus perjantaina kello 10.30: Jutussa luki aiemmin, että Infratek vastaa sähkön kantaverkon ylläpidosta. Yhtiö vastaa sähköasemien rakentamisesta ja kunnossapidosta. Jutussa mainittiin myös virheellisesti, että Infratekin asiakkaita ovat E.ON ja Eltel. Yhtiön tiedotteessa suomennetussa versiossa toimitusjohtaja Bangen puhui kantaverkosta, oikea termi on sähköverkko. Tämäkin termi on korjattu.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat