Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Joni Lukkaroinen Talvivaaran entisen kaivoksen toimitusjohtajaksi: ”Suomen kannalta tärkeä hanke”

Talous
 
Jukka Gröndahl / HS
Bioliuotuskasat höyrisivät marraskuussa Terrafamen kaivoksella Sotkamossa.
Bioliuotuskasat höyrisivät marraskuussa Terrafamen kaivoksella Sotkamossa. Kuva: Jukka Gröndahl / HS

Talvivaaran kaivoksen nykyisin omistavan valtionyhtiö Terrafame ilmoittaa nimittäneensä uudeksi toimitusjohtajakseen diplomi-insinööri Joni Lukkaroisen.

Lukkaroinen työskentelee nykyisin muoviteollisuuden tuotantotekniikkaa kehittävän Extron Engineeringin toimitusjohtajana.

Aiemmin Lukkaroinen on toiminut itävaltalaisen Kronospanin kemianteollisuuden johtajana, Metsäliitossa ja Dynea Panelboard Nordicin toimitusjohtajana.

”Tartun erittäin motivoituneena tähän koko Suomen kannalta tärkeään hankkeeseen. Terrafame ei ole tyypillinen kaivos. Sen ympäristön kannalta kestävä ja taloudellisesti kannattava toiminta edellyttää poikkeuksellisen vahvaa tuotannollisten ja kemiallisten prosessien johtamista sekä kansainvälisten hyödykemarkkinoiden tuntemusta. Uskon, että kokemukseni näiltä alueilta on etu tehtävän hoitamisessa”, Joni Lukkaroinen sanoo tiedotteessa.

Valtionyhtiö Terrafame osti kaivoksen kesällä Talvivaara Sotkamon konkurssipesältä. Syksyn ajan Terrafamea on johtanut hallituksen puheenjohtaja Lauri Ratia, joka kertoi kaivoksen tilanteesta marraskuussa HS:n laajassa haastattelussa.

”Joni Lukkaroinen tuo Terrafameen vankkaa prosessiteollisuuden osaamista. Hänellä on vakuuttavat näytöt vaativien muutostilanteiden johtamisesta”, sanoo Ratia tiedotteessa.

Pörssiyhtiö Talvivaara myy Terrafamelle kaivoksen laboratoriopalveluja, kalkitehtaan palveluja ja asiantuntijapalveluja. Pörssiyhtiö on yrityssaneerauksessa.

Valtion tavoitteena on yhä hankkia kaivokselle yksityinen omistaja. Asaialla on kuitenkin kiire, sillä Terrafamen varat loppuvat keväällä. Valtio on rahoittanut yhtiötä 200 miljoonalla eurolla ja kaivoksen kustannukset ovat yli 20 miljoonaa euroa kuukaudessa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat