Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Muistatko nämä ulkomaiset tähdet Suomi-mainoksissa – julkkiksia Virginialaisesta Liam Neesoniin

Lemmy Kilmister mainostaa Valion maitoa, mutta suomalaismainoksissa ovat esiintyneet myös Delta Rhythm Boys, Alvin Stardust, Ron Moss, David Hasselhoff, Bruce Lee, Buzz Aldrin, Liam Neeson – ja ketkä muut?

Talous
 
Ana Pullinen / Lehtikuva
Virginialainen (James Drury) mainosti lottoa Veikkauksen lehden kannessa 1971.
Virginialainen (James Drury) mainosti lottoa Veikkauksen lehden kannessa 1971. Kuva: Ana Pullinen / Lehtikuva

Motörheadin vuodenvaihteessa kuollut keulakuva Ian ”Lemmy” Kilmister ei ole ainoa suomalaismainoksiin päätynyt julkkis. Kilmister mainostaa postuumisti Valion maitoa. Valion, Veikkauksen ja teleoperaattorien kaltaiset suuret mainostajat värväävät mainoskasvoikseen etenkin kotimaisia nosteessa olevat näyttelijöitä, muusikoita ja urheilijoita, mutta ei ulkomaistenkaan tähtien käyttö aivan tavatonta ole ollut.

Heitä riittää Virginialaisesta Liam Neesoniin.

Linnanmäen huvipuiston avajaisissa keväällä 1950 esiintyi amerikkalainen Delta Rhythm Boys, joka levytti useita suomalaisia lauluja ja lauloi Halvan mainoksessa ”Tänään ostetaan, Halvan maukasta makeaa”.

Ari Ojala / Lehtikuva
Alvin Stardust
Alvin Stardust

Joku voi muistaa brittiläisen glamrocktähti Alvin Stardustin, joka 1970-luvulla mainosti suomalaisen pienen Bee Gee -farmarimerkin housuja tunnuslauseella Me and Jeans Means Bee Gee, tai jotain sinne päin.

Brittiläisen Mennään bussilla -televisiosarjan toinen päähahmo pantiin lausumaan Fazerin Lontoon rakeiden mainoksessa sittemmin yleistynyttä Niin Lontoon raita, niin Lontoon raita -hokemaa.

Veikkaus on käyttänyt ulkomaisia tähtiä useamminkin.

Jo vuonna 1971 Veikkaus-Lotto-lehden kannessa komeili Lottotyttö Hilkka Kotamäen kanssa Virginilainen, siihen aikaan kaikkien tuntema tv-länkkäri, kertoo viestintäpäällikkö Maria Roos Veikkauksesta.

Kirsi Salovaara
Ronn Moss
Ronn Moss

Kauniiden ja rohkeiden Ronn "Ridge" Mossia Veikkaus käytti Teemu Selänteen kanssa tässä mainoksessa.

Myöhemmin Moss esiintyi myös Veikkauksen Tunteet peliin-saippuaoopperapastississa, jossa esiintyivät muun muassa urheilijat Aki Riihilahti, Petteri Nummelin ja Minea Blomqvist.

Pete Aarre-Ahtio
David Hasselhoff
David Hasselhoff

Suomessa omaa keskusteluohjelmaakin pyörittänyt Ritari Ässä ja Baywatch-tähti David Hasselhoff on esiintynyt Suomessa monesti, muun muassa tässä Nissanin automainoksessa.

Oma lukunsa ovat tietysti kansainvälisillä markkinoilla operoivat suomalaisyritykset.

Nokian puhelimet vilahtelivat Nokian huippuvuosina säännöllisesti erilaisissa Hollywood-elokuvissa ja esimerkiksi kung-fu-tähti Bruce Leen kanssa tehtiin paljon yhteistyötä.

Pete Aarre-Ahtio
Buzz Aldrin
Buzz Aldrin

Viime aikoina Nesteen mainoksissa oli amerikkalainen astronautti, toisena ihmisenä kuuhun astunut Buzz Aldrin.

Suzanne Plunkett / Reuters
Liam Neeson
Liam Neeson

Viime vuoden helmikuussa peliyhtiö Supercell mainosti Clash of Clans -peliään amerikkalaisen jalkapallon Super Bowl -ottelun mainostauolla irlantilaisen Liam Neesonin avulla tällä minuutin kestävällä mainoksella.

Eri lähteet uutisoivat tuon mainoksen esittämisen jälkeen, että minuutin mainosaika Super Bowlin tauolla maksaa tavallisesti yhdeksän miljoonaa dollaria.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat