Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Teollisuuden ahdinko jatkui marraskuussa

Teollisuustuotanto on supistunut muutamaa kuukautta lukuun ottamatta jo yli 30 kuukautta.

Talous
 

Teollisuuden työpäiväkorjattu tuotanto oli viime marraskuussa 1,7 prosenttia pienempi kuin vuotta aiemmin. Tilastokeskuksen perjantaina julkistamien tilastojen mukaan myös teollisuuden uudet tilaukset vähenivät edellisvuoden marraskuuhun verrattuna. Vähennys oli seitsemän prosenttia.

Teollisuustuotanto on supistunut muutamaa kuukautta lukuun ottamatta jo yli 30 kuukautta. Tammi–marraskuun aikana teollisuustuotanto väheni 1,6 prosenttia edellisvuodesta.

”Pitkä miinus teollisuustuotannossa on edelleen, joten mitään merkkejä paremmasta talouskehityksestä ei ole näiden lukujen valossa näköpiirissä”, yliaktuaari Kari Rautio Tilastokeskuksesta sanoo.

Kausitasoitettu tuotanto väheni marraskuussa 0,5 prosenttia lokakuuhun verrattuna.

Eniten marraskuussa väheni sähkö- ja elektroniikkateollisuuden sekä kemianteollisuuden tuotanto. Metsäteollisuuden tuotanto sen sijaan kasvoi 2,5 prosenttia.

Teollisuuden uusissa tilauksissa on kuukausittain suuret vaihtelut. Viime vuoden aikana uusien tilausten määrä kasvoi usean kuukauden aikana yksittäisten isojen kauppojen vuoksi.

Marraskuussa yritykset saivat uusia tilauksia edellisvuotta vähemmän kaikilla toimialoilla. Tilaukset vähenivät eniten kemian- sekä paperi- ja kartonkiteollisuudessa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat