Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Gasum ostaa Taaleritehtaan biokaasulaitokset

Laitokset sijaitsevat Huittisissa, Kuopiossa, Oulussa ja Honkajoella. Lisäksi kauppaan kuuluu kesällä 2016 valmistuva laitos Riihimäellä.

Talous
 

Kaasuyhtiö Gasum ostaa sijoitusyhtiö Taaleritehtaan Biotehdas I Ky -pääomarahaston omistamat biokaasulaitokset. Rahaston omistaa noin 200 suomalaista sijoittajaa.

Laitokset sijaitsevat Huittisissa, Kuopiossa, Oulussa ja Honkajoella. Lisäksi kauppaan kuuluu kesällä 2016 valmistuva laitos Riihimäellä. Kyseinen Biotehdas-ketju on yhtiön maanantaina lähettämän tiedotteen mukaan Suomen biokaasualan markkinajohtaja.

Osapuolet eivät kerro kauppahintaa. ”Osapuolten välillä on toistaiseksi sovittu, ettei hintaa kerrota”, sanoo Biotehtaan toimitusjohtaja Kaisa Suvilampi. Hän sanoo, että hinta on kymmeniä miljoonia, mutta ei satoja miljoonia euroja.

”Tämä kauppa on Gasumille merkittävä askel biokaasuliiketoiminnan ja ‐markkinan kehityksessä, sillä Biotehdas on ollut suomalainen suunnannäyttäjä kiertotalouteen perustuvissa ympäristöratkaisuissa”, Gasumin toimitusjohtaja Johanna Lamminen sanoo yhtiön tiedotteessa.

Biotehdas‐ketju käsittelee vuosittain yhteensä 275 000 tonnia biohajoavia jätteitä, kuten kotitalouksien ja teollisuuden biojätettä sekä jätevedenpuhdistamoiden lietettä. Viisi laitosta tuottaa uusiutuvaa biokaasuenergiaa yhteensä noin 170 000 megawattituntia vuodessa.

Lisäksi laitokset kierrättävät jätteiden sisältämät ravinteet. Vuosittain Biotehtaat kierrättävät noin 500 tonnia fosforia ja noin tuhat tonnia typpeä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat